Samsung GALAXY Note 3 zvanični telefon Olimpijskih igara u Sočiju 2014.

Samsung GALAXY Note 3 zvanični telefon Olimpijskih igara u Sočiju 2014.

Autor: | 23/10/2013

0

Kompanija Samsung Electronics Ltd, svetski olimpijski partner u kategoriji bežičnih komunikacija, predstavila je saradnju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK) u okviru inicijative "Samsungove pametne olimpijske igre" kako bi zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. pretvorila u tehnološki najinovativniju i najbesprekorniju olimpijadu tokom koje se neće koristiti papir.
Samsung i MOK teže ka tome da ZOI u Sočiju 2014. pretvore u deo današnjeg bežičnog digitalnog životnog stila u kom se ne koristi papir. Inicijativa "Samsungove pametne olimpijske igre" stvoriće digitalnu kapiju za olimpijski duh sportista, zvaničnika i osoblja u Sočiju, kao i za navijače širom sveta, putem Samsungovih najnovijih smart telefona i tehnologija i u mobilne aplikacije WOW – "Wireless Olympic Works" (Bežični olimpijski radovi) i interaktivnih demo snimaka sa zimskim olimpijskim sportovima.
Kako bi ta vizija oživela, novi Samsung GALAXY Note 3 proglašen je za zvanični telefon olimpijskih igara u Sočiju 2014. GALAXY Note 3 je Samsungov najnoviji dodatak liniji Note, sa većim i boljim ekranom za najbolji doživljaj gledanja i moćniji multitasking, sa značajnim poboljšanjima opcije S Pen koja olakšava svakodnevni život.
MOK će uređajem Samsung GALAXY Note 3, zvaničnim olimpijskim telefonom, snabdeti sve sportiste koji učestvuju u ZOI u Sočiju 2014. kako bi uživali, ovekovečili i sa drugima podelili svoj doživljaj olimpijskih igara na jedan pametniji način, pomoću inovativne tehnologije. Ovo će biti prvi put da svi sportisti dobiju Samsungov uređaj u petnaestogodišnjoj istoriji kompanije kao svetskog partnera olimpijskih igara.
Radi pametnije komunikacije i besprekornih bežičnih operacija na igrama, Samsung je proširio svoju aplikaciju WOW koju koristi osoblje na olimpijadi. Aplikacija WOW će pružiti osnovne i aktuelne podatke o vremenima na OI, kao i konektivnost koja je od suštinskog značaja u okviru olimpijskih igara. Kao sponzor u kategoriji bežičnih komunikacija, Samsung je kreirao aplikaciju WOW posebno za olimpijsku porodicu, uključujući aktere, osoblje i zvaničnike MOK-a, nacionalnih olimpijskih komiteta i organizacionih komiteta, počev od OI u Atini 2004. godine.
Za korisnike širom sveta, javna aplikacija WOW pretvoriće Android uređaje u mobilne sportske stanice sa trenutnim pristupom zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. Ovo je tek drugi put da će javna aplikacija WOW biti dostupna širom sveta, prvi put je to bilo moguće na ZOI u Vankuveru 2010. godine. Javna aplikacija WOW pruža ljubiteljima sporta širom sveta pristup vestima sa OI u realnom vremenu, uključujući aktuelne rasporede događaja, najnovije zvanične rezultate, podatke i statistike o medaljama i rekordima.
- Samsung veruje da olimpijski duh može da pokrene ljude ka veličini. Inicijativa "Samsungove pametne olimpijske igre" ujediniće i inspirisati ljude jer će ih približiti igrama putem sadržajnih i smislenih veza sa inspirativnim sportistima, inovativnom tehnologijom i uzbudljivim, interaktivnim iskustvima - izjavio je Janghi Li, izvršni potpredsednik u odeljenju za mobilni marketing u kompaniji Samsung Electronics.
- Naše tehnologije koje su inspirisane ljudima svima pružaju priliku da osete uzbuđenje zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine, da vide prelep položaj i lokalitete u Sočiju, kao i milijarde drugih ljudi, pripadnika različitih kultura, koji vole igre – bez obzira na to gde se nalaze.
- U saradnji sa Samsungom vidimo izuzetnu priliku da olimpijske igre pretvorimo u značajan deo globalnog digitalnog pejzaža i današnjeg i budućeg životnog stila na sasvim uzbudljiv način - izjavio je Timo Lum, izvršni direktor, MOK.
- Program neće stvoriti efikasnost samo u svakodnim operacijama na igrama, već će ohrabriti više ljudi da ostvare ličniju vezu sa olimpijskim duhom.
Kako bi se olimpijski duh približio što većem broju ljudi, kompanija Samsung je najavila da je oformila do sad najveći GALAXY tim za igre u Sočiju 2014. Tim će uključivati više od 80 sportista iz 20 zemalja, uključujući sledeće sportiste:

* Armin Zegeler: italijanski takmičar u bobu koji bi mogao da postane prvi zimski olimpijac koji će osvojiti šest medalja u jednom događaju;

* Gregor Šlirenzauer: austrijski skakač koji brani zlato ZOI u Vankuveru 2010;

* Evan Strong: američki paraolimpijski snouborder koji je br. 1 u svetu, a za kog Međunarodni paraolimpijski komitet smatra da je velika nada OI u Sočiju 2014.

- Ponosan sam što sam u Samsungovom timu jer je to brend koji inspiriše ljude i daje im moć da ostvare velike rezultate, a to je nešto što svaki sportista zna da ceni - primetio je Zegeler.

- Jedva čekam da podelim svoje iskustvu u Sočiju na svom novom uređaju GALAXY Note 3. Imam dosta prijatelja i članova porodice koji žele da vide olimpijske igre iz moje perspektive.
Kako je ranije najavljeno, globalne sportske ikone Jevgenij Malkin (zvezda hokeja i član ruskog Samsung GALAXY Tima) i Marija Šarapova (teniska šampionka, nosilac olimpijske medalje i ambasador brenda Samsung za OI u Sočiju 2014) pomoći će Samsungu da obožavaoce širom sveta povežu sa olimpijskim duhom.
Korisnici će širom Rusije moći do početka igara da osete olimpijski duh i dožive zimske sportove preko Samsungovih smart uređaja i interaktivnih tehnologija u Sportskim interaktivnim zonama u okviru Samsung GALAXY Studija-u-pokretu koji je trenutno na turneji u 15 ruskih gradova.
Samsung GALAXY Studio-u-pokretu na kraju stiže u Soči gde će formirati Samsung GALAXY Studio u olimpijskom parku, sa interaktivnim snimcima koji korisnika smeštaju u različita olimpijska sportska scenarija putem Samsungovih uređaja i tehnologija, kao i uz pomoć igrica i posebno osmišljenih promocija koje će posetioce uvući u uzbuđenje igara.
Kako bi se olimpijski duh širio i izvan Sočija, Samsung će instalirati Samsung GALAXY Studio i u Moskvi, zajedno sa interaktivnom zonom koja će nuditi direktan pogled na Soči 2014.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti