Zdravko Čolić: Otkriveni detalji o novom albumu

Zdravko Čolić: Otkriveni detalji o novom albumu

Autor: | 31/10/2013

0

Zdravko Čolić spremio je četrnaesti studijski album "Vatra i barut". Album sadrži dvanaest novih pesama za koje su većinu tekstova pisali Momčilo Bajagić Bajaga i Marina Tucaković, kao i sam Čola.
Slavni pevač se kao i na prethodnim albumima i ovoga puta prihvatio gitare i pera i od dvanaest komponovao devet pesama: "Esma", "Vatra i barut", "Sarajevo", "Ljubiti", "Opušteno skroz", "Šok šok", "Ne govori mi da me više ne voliš", "Slavljenička" i "Rio"...
Novi saradnici na ovom albumu su kantautori iz Zagreba, Antonija Šola - "Što ti dadoh" i Bruno Kovačić - "Samo pričaj", i Maya Sar iz Sarajeva sa pesmom "Zar se nismo shvatili".
Kuriozitet ovog albuma je, na obostrano zadovoljstvo, gostovanje Vlatka Stefanovskog koji je svojim gitarskim bravurama obojio naslovnu "Vatra i barut" i numeru sarajevske autorke raskošnog talenta Maye Sar "Zar se nismo shvatili".
CD "Vatra i barut" u prodaji se očekuje u drugoj polovini novembra budući da se Čolić ovih dana vratio iz Londona gde je sa Nikšom Bratošem završio postprodukciju albuma u čuvenom "Air" studiju u kome je slavni Džordž Martin napravio najvažnije ploče "Bitlsa".
Kao saradnici prvi put se pojavljuju autori iz Zagreba i Sarajeva. Produkciju i aranžmane radio je provereni Zdravkov saradnički tandem Voja Aralica i Nikša Bratuš.

Izvor: Kurir

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti