Goran Bregović: Odustao od saradnje sa Ukrajinom za Evrosong

Goran Bregović: Odustao od saradnje sa Ukrajinom za Evrosong

Autor: | 15/11/2013

0

Goran Bregović ipak neće komponovati pesmu kojom će se Ukrajina predstaviti na Eurosongu 2014. u Kopenhagenu. Navodno, njegovu pesmu je trebalo da izvede Ruslana, ali neće biti ništa od te saradnje.
Bregović je za angažman dobio 50.000 evra i već je dao nalog da se Ukrajincima taj novac vrati. Poznat kao veliki maher u poslu, a često okarakterisan i kao čovek bez skrupula kada dođe do para, Brega je ovog puta iznenadio sve svojim postupkom. Kompozitor i muzičar na ovaj korak se odlučio zbog brojnih obaveza te ozbiljnosti i veličine projekta "Saso Mange - večer donatora", koji će biti upriličena 19. decembra u sarajevskoj Zetri. Tada će se okupiti najveće regionalne zvezde, među kojima Vlatko Stefanovski, Džiboni, Tonči Huljić, Severina, Branko Đurić Đura i brojni drugi, a očekuje se dolazak i svetski poznatih muzičara. Te večeri će svoju veliku promociju doživeti Fondacija "Gorica - Goran Bregović", čiji je cilj da podrži i materijalno pomogne učenike i studente romske nacionalnosti u Bosni i Hercegovini.
Bregović se trenutno nalazi na svetskoj turneji na kojoj promoviše aktuelni album "Šampanjac za Cigane", a trebalo bi da nastupi i u Ukrajini.

Izvor: Blic

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin