Namirnice koje uzrokuju neprijatne telesne mirise

Namirnice koje uzrokuju neprijatne telesne mirise

Autor: | 21/11/2013

0

Ukoliko imate problema sa neptijatnim telesnim mirisima iako vodite računa o higijeni, možda bi trebalo da zavirite u svoj tanjir...

Poznato je da je beli luk glavni uzročnik lošeg zadaha. On sadrži sumpor, koji se oslobađa disanjem i kroz pore tela. No, i previše začinjena hrana takođe može dovesti do povećanog unosa sumpora i neprijatnih mirisa.

Crveno meso se teško vari, stoga ne čudi što se preterano znojite kada se prejedete. Vaš prirodan miris mogu dodatno pojačati i gazirana pića, čokolada, kafa, čaj i alkohol jer barem 10 odsto količine koju ste uneli, organizam ne može da svari.

Povećan unos brze hrane u kombinaciji sa nedovoljno fizičke aktivnosti dovodi do skupljanja masnih naslaga u telu, što takođe uzrokuje preterano znojenje i neprijatne mirise. So, šećer i ulje trebalo bi unositi u ograničenim količinama, a brza hrana obiluje ovim namirnicama.

Mlečni proizvodi su bogati proteinima, te ukoliko ih konzumirate u većim količinama može doći do problema sa probavom, a kao posledica toga nastaju i neprijatni mirisi.

Tekst: Life Content
Izvor: Metro-portal

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: ishrana namirnice

Pročitajte još

Najnovije vesti