Snežana Dakić Mikić: Čistoća je pola zdravlja

Snežana Dakić Mikić: Čistoća je pola zdravlja

Autor: | 22/11/2013

0

Predstavnica građanskog pokreta "Beogradska inicijativa", voditeljka i novinarka televizije "Pink", Snežana Dakić Mikić uručila je donaciju sredstava za održavanje higijene osnovnoj školi "Filip Filipović" na Voždovcu. Autorka emisije "Život u trendu" želela je da ličnim primerom ukaže na značaj pranja ruku poklonivši značajnu količinu sapuna ovoj obrazovnoj ustanovi.
- Donacijom želela sam da ukažem na značaj higijene uopšte, ali i da pokažem da to nije skupo ni za pojedinca, ni za grad i državu - rekla je Snežana Dakić Mikić.
Asistent na Fakultetu za kulturu i medije i osnivač građanskog pokreta "Beogradske inicijative" tom prilikom je istakla zastrašujuće svetske statistike koje pokazuju da svake godine oko tri i po miliona dece i skoro dva miliona odraslih umre od posledica bolesti koje se prenose prljavim rukama.
- Zdravlje naše dece i svih nas je najveće bogatstvo, a poslovica kaze da je ćistoca pola zdravlja. Lekari apeluju da je pranje ruku vodom i sapunom jedna od najefektnijih i najisplativijih mera prevencije najveceg broja takozvanih bolesti "prljavih ruku". I zato u opštinskom i gradskom budžetu mora da postoji stavka za higijenska sredstva u školskim i predškolskim ustanovama - zaključila je Snežana na kraju posete osnovnoj školi na Voždovcu.

Piše: Jelena Vlahović, Life Content

Foto: Mirko Tabašević

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još