Aleksandar Milić Mili: U novoj pesmi ujedinio tamburaše i trubače

Aleksandar Milić Mili: U novoj pesmi ujedinio tamburaše i trubače

Autor: | 29/11/2013

0

Novi album "Miligrama" trebalo bi da se pojavi u prodaji sredinom decembra, a najtiražniji srpski kompozitor Aleksandar Milić došao je na ideju da u jednoj pesmi objedini dva najautentičnija zvuka sa ovog podneblja - tamburaše iz Vojvodine i trubače s juga i zapada Srbije. U numeri "Ima nešto u čoveku" Marina Tucaković je u stihovima opisala karakteristike našeg mentaliteta, a Mili je to znalački nadogradio muzikom.
Tamburaški orkestar Ravnica, koji inače prati Zvonka Bogdana i važi za najbolji u zemlji, pod vođstvom Nikole Jaramazovića uneo je vojvođanski duh, dok je sa zapada Srbije Mili izabrao trubače Dejana Petrovića, pobednika Guče. Idejni tvorac i frontmen "srpskog muzičkog čuda", kako u poslednje vreme nazivaju "Miligram", s Petrovićem sarađuje dugi niz godina, još od Cecinog koncerta na Marakani 2002.
- Za ovu pesmu sam specijalno vezan jer ima izvorni prizvuk i to je žanr koji volim da radim. Ranije sam napisao za Cecu "Nagovori", koja je doživela veliki uspeh. Taj žanr je najteže stvarati i napraviti nešto što nema vremensku dimenziju. Samo najuspešnije od takvih pesma ulaze u Skadarliju i u boemske kafane, gde preovlađuju starogradske numere. Voleo bih da "Ima nešto u čoveku" uđe u taj milje, jer smo se stvarno potrudili da spojimo atmosferu severnih ravnica s brdovitim zapadom i jugom Srbije - naglašava Mili.

Izvor: Kurir

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još