Selin Dion: Više ne moram nikome da se dokazujem

Selin Dion: Više ne moram nikome da se dokazujem

Autor: | 29/11/2013

0

Pre više od 30 godina, tada 13-godišnja Selin Dion objavila je svoj prvi album. Od tada je prodala preko 220 miliona izdanja širom sveta i postala najtražniji kanadski izvođač svih vremena, osvojila je pet Gremi nagrada a njena pesma "My Heart Will Go On" iz filma "Titanik" jedna je od najpopularnijih balada na svetu. Selin je ovog meseca objavila svoj 25. album, "Love Me Back To Life", ali ona kaže da ne oseća pritisak zbog svojih ranijih uspeha.
- Sada sam opuštenija. Osećam kao da sam u svojoj zoni. Uradila sam svoje. Mislim da sam imala sjajnu karijeru i da sam sada u poziciji u kojoj mi je dozvoljeno da, nakon 30 godina karijere, mogu da kažem ne - rekla je pevačica, koja trenutno promoviše svoj novi album u Evropi, u pratnji supruga, menadžera i mentora Renea Anželila i njihovih trogodišnjih blizanaca Nelsona i Edija.
- Sada više uživam u poslu jer ne moram više nikome da se dokazujem. Ne moram da pokazujem da ja to mogu. Mogu da radim šta god želim i mogu da uživam u tome, bez obzira na to da li to ima efekta ili ne.
Njen put do uspeha bio je zaista neverovatan. Bila je najmlađa od 14-oro dece u siromašnoj francusko-kanadskoj porodici. Njeni roditelji imali su klavirski bar u kojem je zajedno sa braćom i sestrama odrastala uz muziku i pesmu. Kada je imala 12 godina, sa bratom Žakom i majkom komponovala je pesmu na francuskom "It Was Only a Dream". Drugi brat je poslao snimak te numere Anželilu, koji je bio toliko oduševljen Selininim glasom da je stavio svoj dom pod hipoteku kako bi finansirao njen prvi singl, "The Voice of the Good God", koji ju je vinuo do slave u Kanadi i Francuskoj, pre nego što je počela da peva pesme na engleskom jeziku. Iako je stariji od nje 26 godina, Anželil i Selin počeli su da se zabavljaju 1987. godine, a venčali su se sedam godina kasnije. Prvog sina, Renea Čarlsa, dobili su 2001.
- Šta god da mi se desi u muzici, imam nešto što je bolje. Imam svog supruga i svoju porodicu. Imam divnu decu. Ja sam majka, ništa ne može to da nadmaši. Ali, bez obzira na to, ne znači da ne mogu da postignem nešto više. Ali, ja to mogu da radim samo na svoj način - kaže Selin.
Novi album debitovao je na drugom mestu Bilbordove top liste, prvi je njen album na engleskom jeziku posle šest godina, i donosi suptilnu, ali značajnu izmenu u njenom zvuku.
- Spremna sam da rastem i da isprobavam nove stvari. Volim da eksperimentišem. Producenti su mi predložili drugačiji zvuk koji mi nije previše dalek, i ja sam se složila da je taj zvuk siroviji, čistiji, prirodniji, bez toliko zvučnih efekata - ističe pevačica.

Autor: Life Content

Foto: SIPA

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin