Kejt Mos: Nagrada za doprinos modnoj industriji

Kejt Mos: Nagrada za doprinos modnoj industriji

Autor: | 30/11/2013

0


Poznata manekenka Kejt Mos primiće specijalno priznanje za uticaj i doprinos modnoj industriji koji je postigla u svojoj dosadašnoj karijeri dugoj 25 godina.
Otkako je Sara Dukas prepoznala kvalitete ove manekenke 1987. godine, karijera Kejt Mos krenula je uzlaznom putanjom – usledile su modne revije i kampanje za najveće modne brendove, uključujući rad za dizajnera Aleksandra Mekvina, Kelvina Klajna, Iva Sen Lorena, ali i modne kuće "Dior", "Šanel", "Luj Viton". Nekoliko desetina puta slikala se za naslovnicu prestižnog modnog časopisa "Vog", gde je nedavno postala i jedna od urednica. O uspesima Kejt Mos dovoljno govori i to što je učestvovala u nekim od najvažnijih događaja u svetu mode, kao što je pojavljivalje na hologramu na reviji Aleksandra Mekvina, kao i učestvovanje u pravom modnom šou na zatvaranju Olimpijskih igara u Londonu, koje je gledao gotovo ceo svet. Ipak, jedan od najvažnijih uticaja ove manekenke zapravo je njen stil inspirisan takozvanim rok detaljima, koji je postao sinonim britanske mode, a koji su žene širom sveta pokušavale da iskopiraju.
Skini džins sa niskim strukom i vintidž haljine postale su ono po čemu je Mosova prepoznatljiva, a ovi komadi garderobe mogli su se kupiti u njenoj "Topšop" kolekciji lansiranoj 2007. godine. Sve to zajedno doprinelo je da upravo ovom supermodelu u okviru British Fashion Awards bude uručena nagrada za doprinos modnoj industriji. Ceremonija dodele britanskih modnih nagrada ove godine će se održati 2. decembra.

Izvor: Mondo
Foto: SIPA

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: kejt mos