Bojana Rajić otkriva kako održava zavidnu kondiciju i zategnute mišiće

Bojana Rajić otkriva kako održava zavidnu kondiciju i zategnute mišiće

Autor: | 04/12/2013

0


Manekenka Bojana Rajić i dve godine pošto je postala majka s pravom može da se pohvali zavidnom figurom. Iako je nekoliko prethodnih meseci njen privatni život, posle razvoda od golmana "Partizana" Vladimira Stojkovića, bio prilično buran, to lepu Beograđanku nimalo nije omelo da vodi računa o sebi, redovno vežba i neguje se. Pored obaveza oko sina i privatnog biznisa koji je pokrenula, Bojana, koja je po obrazovanju diplomirani turizmolog, redovno posećuje baletski studio u centru grada, gde najčešće sama praktikuje zahtevne vežbe istezanja. Do savršene kombinacije treninga, koji joj odgovara, zgodna manekenka došla je tako što je oprobala gotovo sve metode koje se nude u fitnes centrima. Ambiciozna tridesettrogodišnjakinja želela je da fizičku aktivnost prilagodi svom temperamentu i od tada praktikuje ples uz muziku koju voli i pokrete koji joj pomažu da se na najbolji način istegne i oblikuje vretenaste mišiće koji krase njeno telo. Tretmani estetske hirurgije joj nisu strani, mada se zbog stavljanja silikona u usne pokajala. Rajićeva ističe da tajna njenog dobrog izgleda leži u činjenici da je zadovoljna žena koja vodi računa o ishrani i redovno vežba.

Opis vežbi

1

Istezanje
Lagano se istežući u stranu, podignite nogu i oslonite se petom na baletsku pritku. Dok se sa obe ruke čvrsto držite za pritku podižite stopalo kojim ste oslonjeni na pod do položaja kada stojite na vrhovima prstiju. Uradite tri serije po deset ponavljanja, smenjujući oslonac nogu.

2
Istezanje zadnjeg dela mišića nogu

Licem okrenutim ka ogledalu, oslonjeni na baletsku pritku, obema rukama istovremeno istežite levu ruku visoko iznad glave i levu nogu unazad, dok ne ostetite istezanje prednjeg dela butnog mišića. Zatim zamenite nogu koja vam je oslonac i ponovite deset puta vežbu u tri serije.

3
Karlično istezanje

Lezite na strunjaču tako da su vam noge koje su savijene u kolenima u raskoraku. Leđa su prislonjena uz podlogu, a ruke su iznad glave. Laganim pokretima karlice odvojte leđa od podloge, ne pomerajući stopala i ruke. Ponovite isti pokret u tri serije po dvadeset puta.

4

„Sveća“
Lezite na strunjaču ispruženog tela sa nogama u paralelnom položaju, zatim se oslonite laktovima na podlogu i postepeno podižite noge do položaja koji se naziva „sveća“. Ostanite u tom položaju trideset sekundi, dok vam prija, i ponovite vežbu dva do tri puta. U ovom položaju zategnuti su mišići nogu, kao i leđni mišići.

5
Bočni primicači

Lezite na strunjaču na bok, ruku savijte ispod glave, dok su vam noge u početnom položaju, ispružene i paralelne. Podižite nogu nagore paralelno sa nogom na strunjači, tako da ostanu u ispravljenom položaju. Ovu vežbu ponovite dvadeset puta za svaku nogu u tri serije.

6
Vežba disanja u turskom sedu

Posle završenih serija vežbi, sedite na strunjaču, ispravite leđa, noge savijte u položaj turskog sedenja i duboko dišite dok su vam ruke opružene i opuštene sa laktovima oslonjenim na kolena. Udah i izdah ponavljajte koliko vam prija vežba opuštanja posle treninga.

Piše: Jelena Vlahović, Life Content

Foto: Mirko Tabašević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: bojana rajić