Džejms Artur: Podrška i saveti za takmičare regionalnog "X Factora"

Džejms Artur: Podrška i saveti za takmičare regionalnog "X Factora"

Autor: | 06/12/2013

0

Džejms Artur, pobednik prošlogodišnjeg britanskog "X Factora" u ekskluzivnim intervjuima koji je dao za portal Mjuznews i Radio B92, pružio je podršku i dao nekoliko saveta takmičarima prvog "X Factor Adria". Ovaj 25-godišnji muzičar poručio je takmičarima da nikada ne zaborave ljubav prema muzici, te izrazio želju da u budućnosti održi koncert u Srbiji.
- Takmičarima u Srbiji bih poručio da uvek imaju na umu razlog zbog kog su se prijavili za X Factor a to je, ljubav prema muzici. Nikada to nemojte izgubiti iz vida! Bez obzira na to da li ste ispali ili pobedili, držite se muzike jer ona će biti tu za vas do kraja života - rekao je Džejms.
Njegova životna priča dobila je neverovatan zaokret pre nešto više od godinu dana kada se, kao muzičar – amater, prijavio za britanski "X Factor". Tada nesiguran, depresivan i opterećen brojnim problemima Džejms je već svojim, ekstremno emotivnim i iskrenim, izvođenjem na audiciji, skrenuo pažnju na sebe a narednih nedelja samo je bivalo sve jasnije da se radi o potencijalno najinteresantnijem takmičaru u istoriji ovog takmičenja. Malo ko je bio iznenđen kada je ovaj harizmatični momak neobičnog glasa istila odneo pobedu uprkos stravičnoj konkurenciji, a pesma kojom je trumfovao, "Impossible", obrada hita pevačice Šontel, postala je svetski hit koji je do danas prodat u preko 3,5 miliona primeraka širom sveta. Usledila je planetarna slava, koncerti, saradnje sa brojnim kolegama i još jedan singl, ovoga puta obrada čuvenog klasika "You’re Nobody 'till Somebody Loves You" nakon kog smo konačno dočekali i debi album nazvan po njegovom imenu, jednostavno: "James Arthur".
- Kad moraš da se nosiš sa teškim stvarima u životu to može da ti, u kreativnom smislu, da samopouzdanje i osećaj moći. Uostalom, mnoge moje pesme, nastale u tom periodu mog života, inspirisane su upravo takvim osećanjima. Ali, mislim da je meni dato da budem kreativan i stalno imam neke nove ideje u glavi. Mislim da je to deo kletve koja ide sa darom (smeh). Kreativnost jeste u isto vreme i blagoslov i kletva jer ponekad imam problem kad želim da se isključim. Ipak, ja sam svaki dan zahvalan na tom daru jer zahvaljujući njemu mogu da pišem tekstove, stvaram muziku, uradim nešto pozitivno i nađem svoje mesto u društvu - istakao je Džejms za ""Mjuznews".

Autor: Life Content

Foto: Mjuznews.com

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: X Factor