Vuk Kostić: Uzbuđenje zbog nove pozorišne uloge

Vuk Kostić: Uzbuđenje zbog nove pozorišne uloge

Autor: | 08/12/2013

0

Jedan od naših najpopularnijih glumaca Vuk Kostić nedavno je imao više povoda za slavlje, kako na privatnom tako i na profesionalnom planu.

Na Aranđelovdan, krsnoj slavi njegove porodice, šarmantni umetnik imao je pretpremijeru predstave "Srpska trilogija" u Narodnom pozorištu, u kojoj tumači lik čuvenog kapetana Stojanovića, a naredne večeri i premijeru, na dan njegovog rođenja. Poznati Beograđanin bio je prezadovoljan kako je brojna publika reagovala na novi pozorišni komada koji je s mnogo ljubavi i entuzijazma spremao zajedno sa kolegama. Iako se dogodilo da su mu se važni događaji vremenski poklopili, Kostić je bio ispunjen poletnom energijom i nadahnut pozitivnim kritikama koje su usledile posle izvođenja dramskog komada "Srpska trilogija".

- Imao sam zaista mnogo povoda za slavlje. Na prvom mestu, moja porodica i ja slavili smo krsnu slavu „Aranđelovdan“. Na taj dan rodio se i moj pokojni otac Mihailo Kostić Pljaka, a praznik „Svetog Arhanđela Mihaila“ je i imendan mog pokojnog oca, i za mene ima poseban značaj. Narednog dana, na „Velikoj sceni“ Narodnog pozorišta, proslavio sam svoj rođendan tumačeći lik kapetana Stojanovića. Lepo je kad čovek ima dobar razlog za slavlje, a tek kad ima četiri lepe stvari kao ja, to je prava sreća. Povodom rođendana nisam organizovao posebnu zabavu, već sam posle premijere predstave sa nekoliko kolega i devojkom Jelisavetom otišao na piće - kaže za magazin „Hello!“ Vuk Kostić kome je njegova partnerka i koleginica Jelisaveta Orašanin, sa kojom živi, velika podrška i podsticaj.

Vuk ističe da mu je uloga kapetana Stojanovića u "Srpskoj trilogiji" veoma prijala s obzirom na to da ima borbeni duh i izražen patriotizam.

- Bio sam srećan kada sam dobio ulogu kapetana Stojanovića. Mislim da sam dobro dočarao taj lik, ali taj sud bih ipak ostavio publici. Ova predstava, urađena po romanu „Trilogija“ Stefvana Jakovljevića, satkana je od malih priča velikih ljudi. Ima tu profesora, učitelja, seljaka. Svi oni su složni i istrajni u želji da se iz vihora rata živi vrate svojim kućama - kaže tridesettrogodišnji glumac.

Tekst: Jelena Popović

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: Vuk Kostić