Goran Paskaljević: Susret sa holivudskom zvezdom Suzan Sarandon

Goran Paskaljević: Susret sa holivudskom zvezdom Suzan Sarandon

Autor: | 08/12/2013

0

Naš proslavljeni reditelj Goran Paskaljević ove godine predsedava najvećim "Međunarodnim filmskim festivalom" u Indiji koji se po četrdeset četvrti put održava u gradu Goa.

Na otvaranju Festivala imao je priliku da se sretne sa čuvenom holivudskom glumicom i borcem za ljudska prava Suzan Sarandon, koja je uz ministra kulture i informisanja te zemlje Manisa Tevarija proglasila filmsku smotru otvorenom. Prve večeri počasni gost bio je čuveni češki reditelj Jirži Mencl, čiji je film "Don Žuan" prikazan, a on je ove godine dobio i nagradu za životno delo.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Indije, filmovi našeg reditelja biće prikazivani u još četiri indijska grada, na festivalima u Trivandrumu, Madrasu, Bangaloru, kao i na Festivalu autorskog filma u gradu Pune, gde će Paskaljević biti počasni gost i tom prilikom održati više predavanja o evropskom filmu, sa akcentom na filmskim ostvarenjima sa Balkana.

- Za mene je izuzetno uzbudljivo što ću imati priliku da se sretnem sa publikom i kritičarima koji nisu imali dovoljno prilika da se upoznaju sa filmovima koji dolaze iz Srbije - rekao je Paskaljević za nacionalni dnevnik u Indiji.

Piše: Ivana Nikolić

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin