Maja Volk: "Školu zdravlja" pretočila u knjigu

Maja Volk: "Školu zdravlja" pretočila u knjigu

Autor: | 11/12/2013

0


Dramaturg i novinar Maja Volk ovog leta prvi put organizovala je malu školu zdravlja koju su mogli da pohađaju svi zainteresovani za ovu oblast života, a nastavu je održavala u svojoj kući u selu Babe, podno Kosmaja. Ona je sve svoje lekcije pretočila u knjigu „Sirov život ili kako početi početak“, a nedavno je prevela i istraživanja čuvenog doktora Roberta Mendelsona, jednog od vodećih američkih pedijatara, koji je veliki kritičar moderne medicine.
- Knjiga „Sirov život ili kako početi početak“ nastavak je mog istraživanja zdravlja i dobrobiti uzimanja žive hrane. To je vodič za sve koji imaju dileme kako da krenu putem osvajanja trajnog zdravlja, kako da se otisnu u sasvim novo polje termički neobrađene hrane, sa detaljnim opisima narmirnica, superhrane, ulja, jelovnicima. Knjiga je nastala na osnovu rada u mojoj letnjoj školi zdravlja, koju sam ovog leta vodila u mojoj kući na Kosmaju. Istraživanja doktora Roberta Mendelsona nastala su pre četrdeset godina, ali ih na srpski jezik niko do sada nije preveo. Ja sam to učinila i dala sam svoje komentare, istražila mnoge stvari i shvatila da je stanje sada gore nego kada je on vršio istraživanja - kaže Maja i dodaje da njena deca, kćerke Milena i Teodora i sin Mihajlo, na njenom primeru vide koliko je sirova hrana lekovita.
- Ne želim ni na koga da utičem, već samo da dam informaciju. Tako je i sa mojom decom. Ona su upoznata s tim koliko je to dobro za organizam. Kada su bili bolesni, zahvaljujući promeni ishrane ozdravili su bez lekova i zato postepeno prelaze na taj način ishrane - zaključuje jedna od voditeljki emisije „Žene“.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti