Mitovi o nezi kože lica

Mitovi o nezi kože lica

Autor: | 12/12/2013

0

Postoji bezbroj saveta i predloga o tome na koji način bi trebalo da negujete svoju kožu, kako bi ona ostala glatka i nežna. Kako ne biste bili u zabludi kada je nega kože u pitanju, otkrivamo vam pet najčešćih mitova.

Gušće kreme su hidratantnije

Potpuno pogrešno. Pregusta krema može delovati kao cement i "zazidati" mrtve ćelije kože i nečistoću unutar pora. Samim tim se mogu stvoriti mitiseri, a koža izgledati umorno, beživotno i isušeno.

Anti-ejdžing kreme mogu izbrisati bore

Ne postoji krema koja može pomladiti vaše lice i izbrisati bore. Proizvodi za negu kože ih mogu ublažiti i učiniti manje vidljivim, ali problem će i dalje biti prisutan. Hidratantne i anti-ejdžing kreme hrane kožu, zbog čega ona privremeno izgleda bolje, ali to ne znači da može da obriše bore.

Zimsko sunce ne šteti koži

Iako UVB zdraci tokom zimskih meseci nisu jaki kao leti, UVA zraci imaju podjednako delovanje. Razlika između UVA i UVB zraka je što su UVB zdraci "odgovorni" za opekotine, dok UVA zraci uzrokuju starenje, oštećenje ćelija kože, te mogu da dovedu do karcinoma.

Mit: Čokolada uzrokuje pojavu akni

Čokolada možda ne spada u najzdravije namirnice, ali do sada nije naučno dokazano da izaziva akne. Naime, čokolada s visokim procentom kakaa je izuzetno korisna, ako se konzumira umereno.

Ne morate koristiti tonik za lice, ako ga čistite mlekom

Nečistoće s lica se uklanjaju mlekom za čišćenje, ali je i tonik veoma važan deo nege lica. On vam pomaže da izjednačite boju tena, smanjuje pore, te uklanja ostatke mleka za čišćenje i hidrira kožu.

Izvor: Life Content

Foto: Vichy

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin