Biljana Obradović otkriva kako održava perfektan stas

Biljana Obradović otkriva kako održava perfektan stas

Autor: | 12/12/2013

0

Uspešna novinarka i portparol Fudbalskog kluba "Partizan" Biljana Obradović poznata je kao dama od stila, koja je veoma negovana i u odličnoj je kondiciji. Za njen perfektan stas zaslužni su redovni treninzi sa instruktorkom fitnesa Irenon Simonović, koja je dugo živela u Americi i bavila se fitnesom. Svoj funkcionalni model vežbanja, sa elementima kik-boksa, Irena je uvela u trening autorke i voditeljke emisije "Biljana za vas".
- U osnovnoj školi trenirala sam ritmičku gimnastiku. Posle tog perioda sam se olenjila, pa sam, nažalost, propustila period najintenzivnijeg i najlakšeg formiranja mišića na telu. Do dvadeset četvrte godine imala sam otpor prema vežbanju jer niko u teretani nije znao na lep način da me postepeno uvede u formu, već su mi samo davali da dižem preteške tegove, od kojih sam dobijala upalu mišića i odmah odustajala od treninga. Onda sam upoznala divnog trenera, koji mi je prvo promenio ishranu i postupno me uveo u svet vežbanja. Ubrzo sam videla dobre rezultate na mom telu, pa sam postala zavisna od treninga. Danas redovno vežbam sa instruktorkom Irenom i veoma sam zadovoljna rezultatima. Godinama imam pedeset šest kilograma na visinu od metar i sedamdeset četiri centimetra. Moj cilj je da redovnim treninzima postepeno dobijem malo čvršću, neprenaglašenu mišićnu muskulaturu - iskreno kaže Biljana Obradović.
Njena instruktorka Irena Simonović zadovoljna je što Biljana ozbiljno pristupa vežbanju i ističe da je veoma disciplinovana.
- Biljana je odličan učenik jer poseduje disciplinu koja je neophodna za trening. Njeni treninzi se razlikuju, ali je osnova ista. U prvom delu, posle zagrevanja, koristimo dosta elemenata kik-boksa i ubacujemo elemente funkcionalnog treninga, odnosno složenih pokreta u kojima se aktivira veći broj mišića na telu. Na kraju treninga obavezna je kura istezanja. Sat vremena pre jutarnjeg vežbanja preporučujem unos ovsenih pahuljica sa elementima suvog voća. Preporučljivo je da u popodnevnim i večernjim satima, pre vežbanja, proteinski obrok bude dva sata ranije - priča poznata instruktorka Irena Simonović.

Opis vežbi

1
Kik-bok udarac iz čučnja
Na ruke stavite bokserske rukavice. Sedite na poluloptu. Blago nagnite leđa u poluležeći položaj, a onda se, uz pomoć trbušnih mišića, naglo uspravite, ustanite sa blago raširenim nogama i udarite prvo jednom, pa drugom rukom u rukavice vašeg instruktora, koji bi trebalo da stoji ispred vas. U ovoj vežbi aktiviraju se donji ekstremiteti, zadnja loža, mišići stomaka i ruke. Vežbu uradite deset puta.

2
Kik-boks udarac iz iskoraka
Stanite u iskorak. Desno koleno spustite na pod, a levu nogu savijte u kolenu, paralelno sa podom. Ruke na kojima su bokserske rukavice treba da budu u položaju mae geri. Naglo ustanite i desnom nogom udarite u bokserske rukavice vašeg instruktora koji stoji ispred vas. Ova vežba angažuje donje ekstremitete, mišiće stomaka i ruke. Uraditi deset puta jednom i deset puta drugom nogom.

3

Vežba za bočne pregibače trupa
Zauzmite položaj frontalnog izdržaja na podlakticama. U rukama držite tegove male težine. Vaša stopala ostaju na podu, dok se vi od poda okrećete gornjom desnom stranom tela, sa desnom rukom podignutom iznad glave u bočni izdržaj. Zatim se vraćate u početni položaj. Vežba naviše angažuje bočne pregibače trupa i treba je uraditi deset puta sa jednom i sa drugom stranom tela.

4
Mrtvo dizanje
Stanite u uspravan položaj sa nogama raširenim u širini kukova. Ručni hvat šipke sa tegovima nešto je širi od širine kolena. Iz uspravnog položaja, gornji deo tela blago spuštajte ka podu, kao da polako želite da sednete. Kod mrtvog dizanja vrlo je bitan položaj tela. Grudi moraju da budu izbačene napred, a zadnjica što više nazad. Pri vraćanju tela u početni položaj, kukovima gurate ka napred, zadnjica se steže, a šipka sa tegom u rukama trebalo da bude što bliža telu. Ova vežba najviše aktivira zadnje lože i mišiće gluteusa, a treba je uraditi dvadeset puta.

5
Ženski sklekovi
Za ovu vežbu vam je potrebna noseća šipka ili klupa. Spojite stopala. Odmaknite se od šipke, toliko da iz stojećeg položaja, blagim pokretom gornjeg dela tela ka šipki, možete raširenim rukama da je dohvatite. Ne spuštajući kukova, lagano spuštajte telo uz savijanje laktova ka šipki. U ovoj vežbi aktiviraju se mišići ruku, grudi i leđa, a potrebno je uraditi je dvadeset puta.

6

Čučanj
Stanite uspravno sa raširenim nogama. Savijte ruke u laktu, tako da vam pesnice budu u visini ramena. Uzmite okrugao teg od pet kilograma. Iz tog položaja spustite se u polučučanj, a ruke ispružite u uspravnom položaju iznad glave. Pri ovoj vežbi angažuju se zadnja loža, mišići stomaka i ruku, a vežbu ponovite dvadeset puta.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin