Zašto je cipele najbolje kupovati sredom?

Zašto je cipele najbolje kupovati sredom?

Autor: | 15/12/2013

0

Učiniti određene stvari u pravo vreme ponekad je jedan od najznačajnijih faktora uspjeha. Tako bar u knjizi "How-To Guide: Buy Shoes on Wednesday an Tweet at 4:00" tvrdi Mark di Vinčenzo, koji smatra da za svaku aktivnost postoji točno određeno najbolje vreme i da zahvaljujući dobrom upravljanju vremenom možete uštedeti novac, poboljšati zdravlje i napraviti pametnije odluke u karijeri.

Tako je najbolje da držite dijetu u decembru, deonice treba da kupujete u avgustu, cipele pazarite sredom, a "tvitovanje" zakažite za 16 časova., ukoliko želite bolje rezultate u svim oblastima života.

Za ovu knjigu, Mark je sproveo opsežna istraživanja u okviru koji je proučavao potrošačke navike, trendove i kretanja rasprodaja, da bi na kraju rezultate objavio u knjizi.

Prema Markovim rečima, ukoliko želite da smršate, najveći uspeh ostvariti ćete tokom zimskih meseci jer u to vreme dobre masnoće sagorevaju kalorije, umesto da ih skladište.

Zaposleni koji žele da napreduju na poslu sa svojim nadređenima trebalo bi da razgovaraju u januaru jer se fiskalna godina završava u decembru, pa se u januaru manje pazi na troškove. Osim toga, Mark di Vinćenco otkrio je i da je cipele najbolje kupovati sredom jer upravo tog prodavači nude popuste i do 40 odsto, a postove na Twitteru je najbolje objavljivati u 16 sati jer su upravo u to vreme korisnici Twittera najaktivniji.

Najbolje je učlaniti se u teretanu tokom letnjih meseci, jer je tada obično manji broj njihovih korisnika, pa su cene članarina obično niže. Servis automobila je najbolje obaviti ponedjeljkom jer radnici na posao obično ne kasne prvog radnog dana i postoji velika šansa da budete brže gotovi.

Kućne poslove je najbolje započeti u 16 časova jer tada, prema rečima psihologa, imamo najviše energije i boljeg smo raspoloženja pa nećemo pasti u depresiju od samog pogleda na usisavač. Najbolje vreme za odlazak kod doktora je u devet ujutro, posebnoe ako zahvat uključuje anesteziju. Naime, šanse za komplikacije s anestezijom u poslepodnevnim satima su i do četiri puta veće, a osim toga i doktori su poslepodne umorniji nego ujutro.

Preporučuje se farbanje kose nekoliko dana nakon njenog pranja. Naime, koža glave je prekrivena zaštitnim slojem, a ukoliko kosu operete skinućete taj zaštitni sloj pa će hemikalije u boji doći u direktan kontakt sa kožom glave i iziritirati je.

Izvor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: knjiga