Kristina Kovač: U karijeri ne pristaje na kompromise

Kristina Kovač: U karijeri ne pristaje na kompromise

Autor: | 16/12/2013

0

Budući da godinama nije aktivna na našoj muzičkoj sceni, Kristina Kovač bila je veliko iznenađenje šou-programa "X Factor". Ipak, ispostavilo se da je poznata kantautorka svojim žestokim komentarima pokazala da je intrigantna koliko je i stručna i da se u muziku i te kako razume. Okarakterisana kao dežurni zlotvor, nekadašanja članica popularnog benda K2 kaže da svoje žiriranje u ovom muzičkom takmičenju smatra kao izuzetno društveno odgovoran posao i da ima želju da na neki način utiče na publiku i promeni svest Srbije. U intervjuu za Svet&Style Kristina govori i o brojnim sukobima sa Željkom Joksimovićem, sa kojim se prošle nedelje počastila žustrim saopštenjima, zašto nikada nije pričala o teškom razvodu kroz koji je prošla i otkriva da želi da rodi još jedno dete svojim nevenčanom suprugu Danijelu Brakusu.

O žiriranju u "X Factoru", pevačica kaže:

- Ja već dugo nemam nikakve planove da se vraćam na scenu, a opet to ni ne isključujem. Učešće u Iks faktoru najpre doživljavam kao društveno odgovornu stvar, naročito u ovoj konstelaciji stvari, gde u žiriju sedimo nas četvoro, potpuno različite individue, sa različitim pristupima karijeri, životu, društvu, publici, politici... Imala sam tu sreću da u drugoj polovini devedesetih godina budem deo jedne muzičke priče koja je pomogla u formiranju ukusa klinaca i na kojoj su stasale neke generacije mladih ljudi u vreme kada je najpopularniji bio turbo-folk u zamahu. Imam utisak da sam sada kroz učešće u fenomenalnom šouu kakav je Iks faktor u prilici da učinim slično, ali na nekom drugom nivou.

Kada je reč o sukobu sa Žejkom Joksimovićem, Kovačeva priznaje da su presudne razlike među njima:

- U životu postoje stvari do kojih mi je stalo i u vezi sa kojima sam strastvena. Ja poštujem njegov muzički, pevački i kompozitorski talenat, ali ima mnogo stvari i mišljenja u kojima se i te kako razilazimo. Možda je prva od tih stavki pristup karijeri i gledanje na nju. O tome smo prvo i pričali kada smo se upoznali na snimanju. Meni su moj identitet i integritet važniji od svega drugog, do uspeha u tom smislu nije mi dovoljno stalo da bih se na bilo koji način prilagođavala i pravila kompromise. To i javnost i publika znaju. Sve što sam do sada radila prilagođavala sam i krojila prema sopstvenom osećaju i ukusu, bez mnogo razmišljanja o tome da li je naše tržište na to spremno i kako će to proći.

Autor: Life Content

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: kristina kovač