Maja Nikolić: Srećne i ispunjene žene zrače unutrašnjim zadovoljstvom

Maja Nikolić: Srećne i ispunjene žene zrače unutrašnjim zadovoljstvom

Autor: | 17/12/2013

0


Novinarka i voditeljka „Jutarnjeg programa“ na „Radio-televiziji Srbije“ Maja Nikolić, jedno od omiljenih televizijskih lica, osim uspeha koji postiže na poslovnom planu veoma je zadovoljna i privatnim životom. U skladnom je braku sa Aleksandrom Nikolićem, sa kojima ima troje dece: jedanaestogodišnju Teu, osmogodišnjeg Darka i četvoroipogodišnju Tiu. U retkim trenucima dokolice novinarka, koja je i zaštitno lice proizvođača čaja „Teekanne“, uživa u malim porodičnim ritualima.
- Jutro je najlepši deo mog dana, posebno kad ne radim. Tada budim decu, spremam ih za školu, uživam u njihovoj sanjivosti i potrebi da se maze, a tu je i šolja kafe ili čaja sa suprugom, kada imamo vremena za to - počinje priču Maja, koja tvrdi da je zadovoljna svojim životom, te joj ništa ne pada teško.
- Unutrašnji mir i zadovoljstvo su ključni. Mislim da srećne i ispunjene žene zrače unutrašnjim zadovoljstvom, što se uvek primeti. S obzirom na to da imam zahtevan posao i troje dece, nemam mnogo slobodnog vremena, ali pokušavam da tokom dana ugrabim pokoji trenutak za sebe. Samo deset minuta provedenih sa šoljom toplog čaja i dobrom knjigom pomaže mi da se opustim od stresa nakupljenog tokom dana - priča voditeljka, koja se trudi da se svakom detetu podjednako posveti.
- Uglavnom uspevam da se posvetim deci, ali postoje periodi kada imam mnogo posla i osetim da nisam bila dovoljno sa njima. Izuzetno mi je važno da budem prisutna za njih u trenucima kada su im potrebni podrška i razgovor i presrećna sam kada vidim da oni tako gledaju na mene.
Voditeljka „Jutarnjeg programa“ ističe da joj je kao roditelju veoma važno da kod svoje dece razvije individualnost, te je svako na svoj način poseban. Pored toga, ličnim primerom želi da ih uputi na važnost zdravih navika.
- Sa modernim tempom života, teško je uvek pridržavati se zdravih navika u ishrani i ne odoleti ponekad iskušenju da pojedete brzu, nezdravu hranu, jer je tako brže i zgodnije. Ali trudim se da u najvećoj mogućoj meri jedem zdravo, da unosim velike količine tečnosti, vode, a zimi čajeve, jer tečnost pomaže da koža ostane zdrava i elastična. Moja uloga kao roditelja je da prenesem deci zdrave navike. Često razgovaramo o izboru užine u školi, o tome kako su supe i povrće zdravi i važni, i nadam se da će im nešto od tih mojih lekcija ostati kao navika i kad odrastu. Kada imam vremena, uživam da im pripremam jela koja vole i kada nešto zaista žele, ništa mi nije teško da uradim. Takođe, redovna fizička aktivnost mi je jako važna. Tokom leta i jeseni svakodnevno parktikujem šetnje brzim hodom - kaže novinarka, koja i pored zavidne karijere ima mnogo profesionalnih planova i ambicija.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Mirko Tabašević
Mesto snimanja: „Klub književnika“, Francuska 7, 011 / 262 - 79 - 31, 011 / 218 - 77 - 77

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin