Sara Jovanović: Najtraženija na "Guglu"

Sara Jovanović: Najtraženija na "Guglu"

Autor: | 19/12/2013

0

Na vrhu najtraženijih pojmova i ličnosti na "guglovom" pretraživaču u Srbiji ove godine našle su se turske serije, rijaliti programi i Sara Jovanović.
Kompanija Google objavila je godišnji "Zeitgeist (cajtgajst) izveštaj" - pregled za tekuću godinu koji nudi uvid u najzanimljivije trendove internet pretrage u Srbiji. Po ovom izveštaju turske serije "Kako vreme prolazi" i "Sulejman Veličanstveni" zauzele su prvo i treće mesto na ovoj listi, dok su rijaliti programi "Farma 5" i "Veliki brat" na drugom i petom mestu.
Američki glumac Pol Voker, koji je krajem novembra poginuo u saobraćajnoj nesreći u Kaliforniji, najtraženija je strana ličnost na "gugl" pretraživačima u Srbiji.
Među prvih 10 našla se još jedna turska serija "Ljubav i kazna" (6. mesto), kao i domaća "Nemoguća misija" (deseta pozicija), sedmi i osmi su dva sprotska događaja - evropski šampionat u košarci Eurobasket 2013 i teniski turnir Australian Open 2013.
Deveto mesto pripalo je hitu "Gangnam style" južnokorejske zvezde Psaja.
Na listi 10 najguglanijih domaćih ličnosti, nakon mlade pevačice Sare Jovanović, slede Jelena Golubović, Jovanka Broz, Mina Milenković, Tijana Ognjanović, Stanija i Fillip, Soraja, Dolores Lambaša, Mirna Radulović i Josif Tatić.
Ovaj izveštaj omogućava i interaktivnu vizualizaciju podataka, kao i godišnji video, oba dostupna na veb stranici google.com/zeitgeist.
"Zeitgeist" internet (nemački naziv za “duh vremena”) sumira milijarde pretraga napravljenih tokom godine. Pored "Zeitgeist" izveštaja krajem godine, koji ukazuje na dominantne trendove 2011 godine, postoji i nekoliko alatki koje daju uvid u globalne, regionalne, prethodne ili sadašnje trendove pretraga.
Pretraga se zasniva na anonimnom, agregiranom izračunavanju koliko se često koja pretraga javlja tokom određenog vremenskog perioda.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: Sara Jovanović

Najnovije vesti