Liza Niemi Svejzi napisala knjigu o Patriku Svejziju

Liza Niemi Svejzi napisala knjigu o Patriku Svejziju

Autor: | 03/01/2012

0

Liza Niemi (55), udovica glumca Patrika Svejzija, objavila je knjigu "Worth Fighting For" u kojoj opisuje poslednje godine života zvezde filmova "Prljavi ples" i "Duh.
- Na proslavi Nove godine 2008. prvi put je osetio mučninu. Kod prijatelja u Aspenu jedva je nazdravio šampanjcem. Nedelju dana kasnije zabrinuto me pitao da li su mu oči požutele - napisala je Liza Niemi, dodajući kako su lekari sledećeg dana otkrili da Patrik ima izraslinu na pankreasu.
Samo je ona znala da je reč o zloćudnom tumoru jer je glumac već bio na operaciji. Kad se probudio iz anestezije čuo je da ima još nekoliko meseci života. Pronašao je najbolju kliniku u Palo Altu u Kaliforniji i krenuo na hemoterapiju. Supružnici su tri meseca uspešno skrivali bolest od javnosti.
- Iako je bio slab, uživao je u svakom danu - kaže Liza.

U martu 2009. u javnost je procurila vest o Patrikovoj borbi za život posle čega je počeo da dobija na stotine pisama podrške dnevno. Ali, najviše ga je bolelo što su neki želeli da iskoriste njegovu bolest kako bi zaradili.
- Najteže mu je pao gubitak kose - navodi Liza.
Poslednje dane života Patrik je proveo u krevetu. Nije mogao da hoda ni da jede. U tim trenucima Liza nije se želela da se odvaja od njega.
- Kad je pao u komu, ležala sam pored njega, grlila ga i slušala kako diše. Poslednje što mi je rekao bilo je: 'Volim te do neba'. Umro mi je na rukama, spokojan kao beba - napisala je Liza u knjizi u kojoj je pokušala da objasni koliko je volela poznatog glumca, kako se nosila sa njegovom smrću, ali i način na koji je uspela da nastavi život bez njega.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin