Elton Džon: Knjiga posvećena izgubljenim prijateljima

Elton Džon: Knjiga posvećena izgubljenim prijateljima

Autor: | 10/01/2012

0

Britanski muzičar Elton Džon piše svoju prvu knjigu u kojoj će opisati lične krize koje je proživljavao, a u vezi su sa AIDS-om, piše AP. Slavnom pevaču je od te bolesti umrlo nekoliko prijatelja, među kojima i legendarni kolega Fredi Merkjuri, a o tome kako se nosio s tim gubicima iskreno će progovoriti na stranicama svog književnog prvenca "Love is the Cure: Ending the Global Aids Epidemic".
Eltonovu knjigu će sredinom ove godine izdati britanska kuća "Hodder & Stoughton", iz koje kažu kako će uz svaki primerak knjige ići i audio verzija, na kojoj će svoje delo čitati sam autor. Sav prihod od prodaje knjige Elton će donirati svojoj fondaciji "Elton John's AIDS Foundation".
Osim iznošenja ličnih iskustava, Elton će se u knjizi zapitati zašto se ne čini više kako bi se iskorenila bolest od koje umiru milioni ljudi širom sveta.
- AIDS je bolest koja se ne može svladati čudnovatim melemima, već se protiv nje treba boriti menjanjem srca i misli i kolektivnim naporom da se sruše sve društvene barijere - zaključuje Elton.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti