Novak Đoković proslavio Božić u Australiji

Novak Đoković proslavio Božić u Australiji

Autor: | 10/01/2012

0

Uz jedinstven talenat, šampionski kvalitet i žestok rad, Novak Đoković će u napadu na treću krunu Australijan opena imati uz sebe i podršku pravoslavne braće iz Melburna i šire. Naime, tokom nedavne božićne liturgije u crkvi Svetog Save u Grinsborou, otac Šipovac mu je poručio da će se cela pastva moliti za njega dok bude na grend slemu.
- Celokupna srpska zajednica je počastvovana što je njihov šampion došao u mesto na kom se mole Bogu, i biće duhom uz Novaka na Melburn parku, bodreći ga u pokušaju da osvoji još jednu titulu na ovom velikom takmičenju - rekao je Šipovac.
Do susreta Đokovića i mladog sveštenika došlo je pomalo neočekivano na Badnje veče, jer je Nole, kako prenose mediji iz Melburna, poželeo da prisustvuje liturgiji na Božić, pa je iskoristio priliku da poseti jednu od pravoslavnih crkava u tom gradu.
Najbolji igrač sveta se prošetao do Grinsboroa, gde se sreo sa Šipovcem i ljubazno ga upitao postoji li mogućnost da se obavi služba u ponoć, što je običaj u našoj zemlji.
Mada se u većini srpskih pravoslavnih crkava u Australiji ponoćne liturgije održavaju samo na Vaskrs, list „Vitlsi lider“ piše da je otac Šipovac sa zadovoljstvom ugostio teniskog šampiona i održao službu za Đokovića i njegov tim, pre nego što su se vratili u hotel.
Novak je prvi nosilac na Otvorenom prvenstvu Australije, koje se igra od 16. do 29. januara, na kom brani titulu i 2.000 poena. Trofej u Melburnu je osvojio i 2008. a u riznici ima i pehare sa Vimbldona i Ju-Es opena.

Izvor: Novostionline

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još