Elena Karaman Karić: Ekskluzivna kolekcija nameštaja

Elena Karaman Karić: Ekskluzivna kolekcija nameštaja

Autor: | 21/01/2012

0

Elena Karaman Karić koja je nedavno uvrštena u 35 dizajnera u usponu na evropskoj kreativnoj sceni, ovih dana vredno radi na novoj ekskluzivnoj kolekciji nameštaja koji će premijerno najpre moći da vidi londonska javnost.
- Želim da dizajniram nešto što će ostati da traje, što će uvek uzbuđivati ljudsko oko i biti predmet želje - otkriva Elena svoje aspiracije u radu.
- Reč je o 12 skulpturalnih formi. Dakle, osnovna ideja cele kolekcije su komadi nameštaja kao skulpture. To znači puno vajarskog rada, poludragog kamenja, bakra, bronze.. Stari nakit kao inspiracija. Ovo je nešto za moju dušu... Kolekcionarski komadi će zapravo biti skup energija svih onih koji su učestvovali u procesu stvaranja. Svaki komad nameštaja je priča za sebe, unikat, rađen od najfinijih probranih materijala, ručne završne obrade. Kolekcija će biti predstavljena u Londonu najverovatnije u art galeriji kao izložba. Moguće je da će ići i za Moskvu i Njujorku.
Na konstataciju da je protekla godina bila je veoma uspešna za kompaniju „Lorka dizajn“ Elena kaže:
- Mene najviše raduje da smo, posle višegodišnjeg prisustva na britanskoj sceni, otvorili i šou-rum u Beogradu u samom centru grada. To je stalni izložbeni prostor gde i naša stručna ali i šira javnost može da vidi kolekcije sa potpisom „Lorka dizajn“, ali i najsofisticiranije brendove svetskog dizajna poput Porta Romana - dekorativne rasvete koja je prisutna u najluksuznijim objektima širom sveta, murano skulpture koje proizvodi Zaneti murano, Fortuni tkanine koje se nalaze i na evropskim dvorovima i drugo.
Po medijima se ovih dana pronela vest da je Elena u drugom stanju, a na pitanje da li planira proširenje porodice, možda baš u ovoj godini koja je u Srbiji proglašena godinom beba, dizajnerka kaže:
- Drago mi je da je 2012. godina u Srbiji proglašena godinom beba. Poznato je da sam ja neko ko se oduvek iskreno zalaže za poboljšanje nataliteta u našoj zemlji, ali trenutno ne razmišljam o proširenju porodice, a insinuacije koje su se ovih dana mogle pročitati o meni na tu temu u štampi su netačne!

Izvor: Novostionline

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin