Monika Seleš: Autobiografija ''Forhendom preko mreže zivota" objavljena i u Srbiji

Monika Seleš: Autobiografija ''Forhendom preko mreže zivota" objavljena i u Srbiji

22/01/2012

0

Autobiografija svojevremeno najbolje teniserke sveta Monike Seleš ''Forhendom preko mreže života'', koja je izašla u SAD pre nekoliko godina, objavljena je i na našim prostorima u izdanju ''A-Z BOOK d.o.o.'', saopštila je ova izdavačka kuća.
''Forhendom preko mreže života'' prati rane uspehe Monike Seleš na teniskim terenima, gde je sa 16 godina postala najmlađi pobednik u istoriji Rolan Garosa. Tri godina je dominirala svetskim tenisom, naizgled nezaustavljiva, sve dok joj obožavalac njene sportske suparnice, Nemice Štefi Graf, nije zario nož u leđa za vreme meča u Hamburgu i time promenio njen život iz korena. U knjizi Selešova piše i o povratku igri koju je volela, kritikama trenera i medija zbog viška kilograma, mukotrpnim treninzima i suočavanju same sa sobom.
- Albert Ajnštajn je rekao da je ludilo kada stalno ponavljaš istu stvar i očekuješ drugačiji rezultat. Volela bih da sam obratila malo više pažnje na te reči. Kad sam imala 19 godina, moj život se okrenuo naopačke i sledećih 10 godina nalazila sam se u kandžama ludila koje je iz tog događaja proizašlo - piše Selešova u uvodnom tekstu knjige.
Ova autobiografija je priča o putu Monike Seleš ka sreći. Kako sama ističe, ''bilo je to dugo, krivudavo, uzbudljivo putovanje, ponekad i u pogrešnom smeru, ali vredelo je''.
- Pre nego što mi je stvarnost oteta 1993, bila sam na vrhu sveta, na poziciji broj jedan među teniserkama. Ceo život bio je preda mnom. Čekala me je budućnost iz snova. Bila sam deo svetskog džetseta, potpisivala autograme obožavaocima, upoznavala fascinantne ljude, jela u najboljim restoranima, odsedala u najluksuznijim hotelima, fenomenalno zarađivala igrajući igru koju volim svim srcem. Život nije mogao biti bolji. A onda je to sve nestalo u trenutku - istakla je Seleš.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Najnovije vesti