Jelena Bačić Alimpić: Ko sam ja da sudim

Jelena Bačić Alimpić: Ko sam ja da sudim

Autor: | 28/01/2012

0

Voditeljka Jelena Bačić Alimpić  je na „optuženičkoj“ klupi sedela je mnogo puta. „Odgovarala“ je za mnogobrojne „zločine“: od izveštačenosti, preko prostakluka, pa do drskosti što se usudila da napiše i knjigu. Nesuđena profesorka, s diplomom jugoslovenske književnosti, uglavnom se branila - ćutanjem. Da li ju je tako savetovao muž sudija, nije poznato. Tek, „virus“ upiranja prsta u tuđe dvorište nju nije zakačio.
- Nikad nikog nisam optuživala, niti sam ikom u životu sudila, za razliku od onih koji su sudili meni ili o meni sude bez prava i pokrića. Ko sam ja da tužim i sudim? - kaže Jelena Bačić Alimpi ć.
Za njenu novu emisiju „Dobro veče, Srbijo“ važi stari princip: hvale je i osporavaju. Ambiciozno najavljena kao program u kojem će gledaoci čuti šokantne ispovesti javnih ličnosti, više od pola godine drži pažnju publike. A to je Jeleni, trenutno, dovoljno.
- Zadovoljna sam, s obzirom na rejtinge koji su, ma koliko ih se lično gnušala, jedini realan pokazatelj zadovoljstva gledalaca, što je i najvažnije, jer mi, TV poslenici, jesmo tu zbog njih. Ipak, sve mi je teže da pronađem priče poznatih koje su zanimljive i zavređuju pažnju, a da pritom već nisu ispričane.
Na pitanje da li razume one koji su spremni da bez zadrške govore o svojoj intimi, pa i da zaplaču pred kamerama, Jelena kaže:
- Razumem. Svi smo mi različiti i ne bi trebalo da sudimo o onima koje ne poznajemo. Ja to najbolje znam. Ukoliko neko želi da svoju intimnu priču podeli s javnošću, sigurno ima razloge za to.
Voditeljka se osvrnula i na goste u svojoj emisiji i prokomentarisala da li uspeva da razlikuje prave suze od onih koje su marketinški trik.
- Dozvolićete mi da odgovorim pitanjem: kako razlikujete, pri jednom susretu ili razgovoru, da li je neko dobar čovek ili ne? Možete li to ikad sa sigurnošću znati? Mislim da ne. Tek kada s nekim pojedete kilogram soli možete reći da ste ga upoznali.
Kad je reč o javnim ličnostima, postoji još osoba čiju bi priču Jelena želeli da čuje.
 - Volela bih da čujem priču Mire Marković, ali je to nemoguća misija. Mislim da je to žena koja bi mnogima od nas mogla da pruži odgovore na neka pitanja koja nas decenijama tište. Niko me od ljudi koje sam zvala nije odbio. Oni koji u tom trenutku nisu bili u mogućnosti da dođu, došli su kasnije, a na neke još čekam.
Na pitanje kako joj, iz ove perspektive, izgledaju emisije koje je ranije radili - kao gubljenje vremena ili korisna faza tokom koje je nešto naučila, Jelena odgovara:
- Kada je u pitanju televizija, više nemam ni želja ni ambicija, ma kako ovo što sam rekla nekome zvučalo. U ovom poslu sam 23 godine i mislim da više nemam ni prava da bilo šta u tom smislu poželim. Sve što sam u životu radila, pa i emisije koje sam nekad vodila, samo su jedno iskustvo više. Neka vas iskustva u životu oplemene, neka ne. Ali bože moj, pametan uči pre svega na svojim greškama, pa onda i na tuđim. U svakom slučaju, ni zbog čega mi nije žao, a svako iskustvo, ne samo poslovno, već i životno, veoma je korisno, ma kako nam se u datom trenutku beskorisnim činilo.

Izvor: Novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti