Lena Kovačević: Lepo je čuti komplimente, ali ne zavisim od njih

Lena Kovačević: Lepo je čuti komplimente, ali ne zavisim od njih

Autor: | 04/02/2012

0

Mlada džez pevačica Lena Kovačević publiku je osvojila talentom, ali i ljupkošću i lepotom. Kćerka proslavljenog dramskog pisca Duška Kovačevića, koju smo gledali u žiriju “Prvog glasa Srbije”, diplomirala je na Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu, pre dve godine je objavila prvi studijski album simboličnog naziva “Dobar dan za pevanje”, a poklonike dobre muzike uskoro će obradovati i novim pesmama.
- Upravo sam u fazi planiranja snimanja drugog albuma i to je nešto čemu se već dugo radujem. Zaželela sam se celog tog procesa. Volela bih da pripremim publici i muzičko iznenađenje u vidu koncerta, ali je za to potrebno još malo vremena.
Na pitanje zašto se opredelila baš za džez muziku Lena odgovara:
- Nisam se, zaista, opredelila samo za džez, mada je moj album u Srbiji tako nekako shvaćen. Pravi ljubitelji džeza znaju da je to pop-džez album, inspirisan i nekim elementima naše tradicionalne muzike. Volim džez, studirala sam moderno pevanje, i ne bih sebe stavljala ni u kakve muzičke “kutije” i “ramove”.
 Lena je prokomentarisala i činjenicu koliko joj ti što je kćerka Duška Kovačevića predstavlja teret, odnosno olakšavajuću okolnost u karijeri.
- Bavimo se različitim profesijama, tako da ta činjenica ne može bitno da utiče na moj muzički put. Zaista sam ponosna na njega i njegov rad, a pre svega na to što svoju profesiju nikad nije stavljao ispred porodice. Ostalo su za mene manje bitni podaci.
Lepa pevačica je prošle godine uplovila u bračne vode, a na pitanje kako je upoznala supruga koji je po profesiji farmaceut, Lena objašnjava:
- Kao što to obično bude, upoznali smo se sasvim slučajno. I mi muzičari imamo priliku da sretnemo ljude koji nisu iz naše profesije i hvala bogu na tome.
Lena je jednom prilikom izjavila da je svojevremeno važila za veliku buntovnicu, a na pitanje šta je danas ostalo od te devojke, plavokosa umetnica kaže:
- Ta “bleskasta” rečenica je nekako čudno prenesena, više se odnosila na to kakav je ko bio u nekoj ranoj mladosti i kako smo se nosili sa autoritetima. Članovima mog benda to uvek bude povod da se slatko nasmeju na moj račun, a zahvaljujući današnjim magazinima, ovakvih rečenica i naslova imamo na pretek. Šta je ostalo od te “buntovnice”? Pa, izrasla je u još veću “buntovnicu”.
Na konstataciju da uz njeno ime uvek ide epitet lepa i pitanje koliko joj je to pomoglo u poslu kojim se bavi Lena odgovara:
- Komplimente je lepo čuti, ali ne bih volela da zavisim od njih. Najbitnije je kako radimo posao kojim se bavimo. Važno mi je da se kao pevač i autor, kao muzičar, razvijam i napredujem.

Izvor: Novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti