Majda Banjanović: Mogu sve što hoću

Majda Banjanović: Mogu sve što hoću

Autor: | 05/02/2012

0

Ako ste ranoranilac, možda vas je baš ona nekada probudila. Ako volite da se igrate, možda ste je upoznali kao voditeljku jednog kviza. Ako, pak, niste nijedna od ove dve „kategorije“ gledalaca TV Hepi, ne gledate jutarnji program „Dobro jutro, Srbijo“, niti „Naslovnu stranu“, ove subote (od 15.25) imaćete priliku da Majdu Banjanović (27) upoznate kao voditeljku nove emisije - „Skadarlijom“.
U kafani „Tri šešira“, jednoj od najstarijih u ovoj boemskoj četvrti, ona razgovara sa ličnostima iz javnog života. Plan je da joj gosti otkrivaju anegdote iz privatne i poslovne sfere, skidajući veo tajni sa svojih pogleda na ljubav, porodicu, muziku, kafane...
Iako već osvojena novim zadatkom, voditeljka sa entuzijazmom nastavlja da radi i na starim poslovima. I dalje će se, bar dvaput nedeljno, buditi u 3.30, kako bi nam u 5.00 poželela dobro jutro. Kaže da je to pomalo „luda“ satnica za prekid sna, ali je deo njenog posla i, uostalom - njen izbor.
Zato, na prvi zvuk alarma ustaje kao vojnik. I priznaje - teško je, ali odmah i dodaje, samo u prvih nekoliko minuta. Nakon umivanja - sve je lakše.
A tu je i maca Lili da je razbudi, jer ona uredno vodi računa da se njena gazdarica ne uspava. I tako počinje Majdin dan...
Ipak, svaki dan joj je drugačiji, na čemu može da „zahvali“ svom „opredeljenju“. Jer, objašnjava:
- Prvenstveno, ja sam novinar. Zato me ima i na terenu i u studiju. Zato mi nijedan dan ne liči na prethodni. Stalno tragam za različitim temama koje ću obraditi i prija mi što znam da je svaka emisija uživo trening moždanih vijuga i verbalnog izražavanja. Zato, šta kod da radim, zapravo svakodnevno treniram. Jutarnji program traži potpunu prisutnost i koncentraciju, što znači da često moram da uložim i dodatnu energiju kako bih pričala i bila nasmejana tri sata. Baš taj napor je pravi način da pečem zanat.
Znala je to Majda i onda kada je odlučila da upiše novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Mada, ova profesija je za nju dugo bila plan B, jer je njena prva ljubav - gluma.
- Međutim, kada sam sve sabrala i oduzela, odlučila sam da upišem novinarstvo i da mu se potpuno posvetim. Već dve godine sam „aktivna“ u ovoj profesiji i nisam se pokajala.
Veruje da njeno vreme tek dolazi, jer sve što zamisli - čovek može i da ostvari.
- Početak je u mislima. Tu se rađaju želja, volja, emocija i postavlja se cilj. Potom - kreće akcija. Kada to postoji - sve je moguće. Ono što hoću, to i mogu.
Optimizam je, nadovezuje se, jedan od ključeva uspeha. Stoga svako veče, kada krene na spavanje, pomisli na sve lepe stvari koje je čekaju narednog dana. I - nema greške. Zna da će i ovo jutro osvanuti - sa osmehom.

Izvor: Novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin