Vojvotkinja od Kembridža: Pomoć obolelima od zavisnosti

Vojvotkinja od Kembridža: Pomoć obolelima od zavisnosti

Autor: | 05/02/2012

0

Dok princ Vilijam boravi na Folklandskim ostrvima kao pilot za potragu i spasavanje, njegova supruga se takođe posvetila pomaganju zajednici. Vojvotkinja od Kembridža posetila je rehabilitacioni centar i razgovarala sa lečenim zavisnicima od droge i alkohola.
Vojvotkinja od Kembridža nedavno je provela nekoliko sati u predstavništvu organizacije "Action on Addiction" u Viltšajeru. To je jedna od četiri humanitarne organizacije čiji je ona pokrovitelj. Ova poseta je bila nezvanična i otkrivena je tek nakon princezinog povratka.
Kako prenosi "Dejli Mejl", ona je želela da se upozna sa radom ustanove pre nego što započne svoje zvanične posete. Poseta Brink baru u Liverpulu, koji okuplja lečene alkoholičare, planirana je za 14. februar.
Vojvotkinja od Kembridža će i ubuduće posećivati humanitarne organizacije širom zemlje, istakao je portparol Sent Džejms palate.
- Vojvotkinja će nastaviti da posvećuje svoje vreme upoznavanju ljudi u okviru organizacija čiji je pokrovitelj - rekao je on.
Prva zvanična poseta koju će supruga vojvode od Kembridža obaviti bez svoje jače polovine biće poseta Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu, uz celodnevni izlet u Liverpul. Izložba je vojvotkinju posebno zainteresovala, jer je i sama studirala istoriju umetnosti.
Izabravši da bude pokrovitelj humanitarnih organizacija, vojvotkinja od Kembridža krenula je stopama pokojne princeze Dajane, koja je 1985. godine postala pokrovitelj organizacije "Turning Point" za pomoć osobama obolelim od zavisnosti.

Izvor: Blic.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još