Ana Sofrenović: Ponovo na filmskom platnu

Ana Sofrenović: Ponovo na filmskom platnu

Autor: | 19/02/2012

0

Diva domaćeg glumišta Ana Sofrenović zaigrala je u crnogorskom filmu "Dečaci iz ulice Marksa i Engelsa" reditelja Nikole Vukčevića, čija je prva faza snimanja završena, a premijera se očekuje do kraja godine. Pored Ane i Nebojše Glogovca, u filmu glume i crnogorski glumci - mlade nade sa cetinjske akademije. Ana igra suprugu Nebojše Glogovca, nesrećnu majku koja pokušava da se izbori s velikom životnom tragedijom koja ju je zadesila.
- U ovom filmu igram ulogu Radmile, majku dva dečaka kojoj se dogodi velika tragedija, ali koja nalazi snagu u sebi da donese veoma tešku odluku da bi time sprečila još veću tragediju. Ovo je film o ljudskim sudbinama, njihovoj snazi, nemirnim vremenima i društvu u kojem se na prvi pogled čini da su se potpuno izgubile one osnovne vrednosti koje nas čine ljudima.
Na pitanje kako je doživela "Dečake iz ulice Marksa i Engelsa", Ana odgovara:
 - Vrlo sam se rado odazvala pozivu reditelja Nikole Vukčevića da zaigram u ovom filmu, i to iz više razloga. Na prvom mestu zbog scenarija, veoma inspirativnog razgovora s Nikolom, nakon kojeg nisam imala nikakve sumnje oko toga da li je prava odluka da zaigram u ovom filmu ili ne, ali i zbog zaista sjajne podele, od Nebojše Glogovca i Emira Hadžihafisbegovića do mladih crnogorskih glumaca koji će tek zasijati, ne samo u Crnoj Gori već i u čitavom regionu.
Srspka glumica najviše zajedničkih scena ima sa mladim glumcem Momčilom Otaševićem o kojem kaže:
- Najviše zajedničkih scena imam s mladim glumcem Momčilom Otaševićem. On je daroviti mladi čovek pred kojim je, verujem, veoma lepa karijera i s kojim je zaista bilo zadovoljstvo sarađivati.
Nebojša Glogovac je ponovo Anin suprug u filmu.
- Ovog puta Nebojša i ja nismo imali zajedničke scene, iako po drugi put na filmu igramo bračni par. Zašto je tako, ne bih otkrivala jer želim da to otkrijete kada film bude gotov.
Ana je nedavno imala ulogu u filmu "Dr Rej i đavoli" reditelja Dinka Tucakovića, koji će doživeti premijeru na predstojećem Festu.
 - Iako do sada nisam videla film, verujem da je u pitanju veoma zanimljivo ostvarenje i jedva čekam da vidim rezultat zaista sjajnog rada prošlog leta s Dinkom Tucakovićem, Polom Marejom i čitavom ekipom. Filmovi sa ovakvom tematikom se kod nas vrlo retko snimaju. Ponosna sam što je upravo ovakav film snimljen u domaćoj produkciji. Nestrpljiva sam da vidim i reakciju publike, a da ne govorim o tome koliko bih volela da ovaj film doprinese tome da se kod nas uspostavi prava podrška umetničkom filmu s temama koje se ne bave isključivo svakodnevnim životom, politikom i socijalnim problemima.
Nikolas Rej
imao je tužnu sudbinu - zbog poroka je izgubio suprugu i porodicu. Na pitanje šta je iz njegove sudbine na nju ostavilo najjači utisak Ana odgovara:
- Nikolas Rej je bio veliki filmski reditelj i jedna od onih ličnosti koja će u istoriji biti pamćena ne samo po svom radu već i po svom karakteru. Živeo je život bez imalo suzdržavanja bilo koje vrste. Prvenstveno me fascinirala njegova ljubav prema umetnosti. Rej je bio umetnik koji je imao duboku pasiju vezanu za filmove i umetnost uopšte, i to je potpuno odredilo i okupiralo njegov život. Biti umetnik i baviti se umetnošću niije posao, već potreba i poziv koji ne birate vi već koji, pre svega, bira vas.

Izvor: Blic.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti