Pipa Midlton skija u humanitarne svrhe

Pipa Midlton skija u humanitarne svrhe

Autor: | 29/02/2012

0

Pipa Midlton, sestra vojvotkinje od Kembridža, pokazaće idućeg vikenda svoje umeće na skijama kako bi prikupila novac u dobrotvorne svrhe. Kako prenosi AP, Pipa će učestvovati u tradicionalnom švedskom skijaškom maratonu Vasalopet, dugom 90 kilometara, koji će biti održan u nedelju, 4. marta.
Portparol manifestacije Per Strid rekao je da će Pipa i njen brat Džejms skijati na Vasalopetu kako bi prikupili sredstva za dobrotvornu organizaciju "Magic Breakfast", koja pomaže gladnoj deci.
Skijaški maraton Vasalopet, prvi put održan 1922. godine, jedna je od najstarijih kros-kantri trka na svetu. Učesnici kreću iz sela Salen, nedaleko od norveške granice, i skijaju sve do grada Mora, u centralnoj Švedskoj. Prošle godine u trci je učestvovalo 16.000 ljudi. Trka je nastala kao uspomena na švedskog kralja Gustava I Vase, koji je 1522. podigao bunu protiv danskih okupatora. Vasa u prvi mah nije uspeo da pridobije podršku sunarodnika za ustanak, pa je bio primoran da beži. Ubrzo, međutim, stanovnici More su se predomislili i poslali svoje najbolje skijaše da ga vrate u grad.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti