Danijel Sič: Dobitnik nagrade "Ljubinka Bobić"

Danijel Sič: Dobitnik nagrade "Ljubinka Bobić"

Autor: | 02/03/2012

0

Dramski umetnik Danijel Sič dobitnik je nagrade „Ljubinka Bobić” za 2011. godinu, bijenalnog glumačkog priznanja koje dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije.
Sič je ujedno treći laureat pomenute nagrade koju su do sada dobile glumice Jelisaveta Seka Sablić i Anita Mančić, a nagrađen je za tumačenje Agrada u predstavi „Sve o mojoj majci” Pedra Almodovara, u režiji Đurđe Tešić u produkciji „Beogradskog dramskog pozorišta”.
Petočlani žiri za dodelu nagrade „Ljubinka Bobić” za 2011. godinu odluku je doneo jednoglasno, a radio je u sastavu: Ivana Dimić, Anita Mančić, Vladica Milosavljević, Milica Mihajlović i Bojan Žirović. U konkurenciji su bila sva glumačka ostvarenja na polju komedije premijerno izvedena u profesionalnim pozorištima Srbije u periodu od 1. septembra 2009. do 31. avgusta 2011. godine.
Nagrada je, da podsetimo, ustanovljena 2005. godine u znak sećanja na znamenitu glumicu Ljubinku Bobić, a kriterijum koji treba ispuniti da bi neku glumac postao njen laureata glasi: „ostvarena uloga mora biti tragalačka, inovativna i može se oceniti kao sasvim nova smernica glumačkog izraza na polju komedije”.
Ovo vredno priznanje sastoji se od bronzane plakete s likom Ljubinke Bobić, rad akademskog vajara Marine Nićiforović, originalne oslikane diplome na pergamentu, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića i od novčanog iznosa.

Izvor: Politika

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin