Nikola Rokvić: Poznato prezime je mač sa dve oštrice

Nikola Rokvić: Poznato prezime je mač sa dve oštrice

Autor: | 03/03/2012

0

Zahvaljujući poznatom ocu Marinku Rokviću, za Nikolu Rokvića  javnost je čula čim se rodio, a zbog poznatog prezimena lako su ga upamtili kada je tek počeo da peva. Na pitanje u kojoj meri je na njegov proboj iz anonimnosti pomoglo to što je sin Marinka Rokvića, pevač kaže:
- U početku je lakše skrenuti pažnju javnosti kada imate poznato prezime, ali to je mač sa dve oštrice, morate da se mnogo više dokazujete, pogotovo ako se bavite profesijom u kojoj vam je otac jako uspešan. Kroz odrastanje sam uvek bio obeležen kao sin poznatog pevača, ali sam u svakom pogledu težio da se ne razlikujem od drugih, jer mi je to smetalo. Sve ostale prepreke sam lagano prelazio.
Nikola kaže da od muzike kojom se bavi može lepo i komotno da se živi, a na pitanje da li svoj atraktivan izgled smatra poenom više za uspeh, mladi pevač je odgovorio:
- Mislim da ako si javna ličnost moraš da vodiš i računa o izgledu. Izgled je bitan, ali ne i presudan.
Privatno Nikola uživa uz različite muzičke žanrove, pa kaže da sluša sve, od klasike do popularne muzike, a da ga u poslednje vreme posebno opuštaju "Kings of Leon" i filmska muzika. Međutim, postoji i muzika, kao i izvođači, zbog kojih odmah menja kanal.
- Ima dosta toga što mi smeta, ali ne bih pričao o njima...
Nikola je završio nižu muzičku školu i trenutno je apsolvent akademije umetnosti, smer-snimanje i dizajn zvuka, a kaže kako postoje stvari koje bi promenio u nastavi muzičkog vaspitanja u našim obrazovnim ustanovama.
- Pored adekvatnog plana i programa mislim da bi trebalo da se organizuje više muzičkih radionica i koncerata gde bi deca i mladi mogli da pokažu svoju kreativnost i muzički talenat.

Izvor: Puls

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti