Goran Bregović: Povratak u Sarajevo

Goran Bregović: Povratak u Sarajevo

Autor: | 08/03/2012

0

Goran Bregović se vratio u rodno Sarajevo, a od momenta kada je došao u grad, mediji ne prestaju da izveštavaju o svakom njegovom koraku. Nagađa se da se muzičar za stalno vraća u Bosnu. Do koje mere se prati kretanje poznatog kompozitora u Sarajevu govori i podatak da o tome svakodnevno izveštava i informativna emisija federalne televizija koja se emituje u udarnom terminu. Tako se zna da je Brega od kako je stigao u Sarajevo išao na rutinski zdravstveni pregled, te da se upoznao sa ministrom zdravlja. U prilogu emitovanom na javnom servisu izgledalo je kao da je sve to uobičajena praksa u svim zdravstvenim institucijama.
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen istakao je da je za grad neobično važno što se jedan umetnik takvog kalibra kakav je Bregović vraća u Sarajevo, nakon čega su usledile spekulacije da će se kompozitor ponovo trajno nastaniti u ovom gradu.
- Sarajevo mora postati centrifugalna sila, a ne, kao dosad, biti centripetalna - rekao je Behmen, naglašavajući da će Bregović i “radno živeti u Sarajevu”, prenosi "Jutarnji list".
Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić je povodom Bregovićevog dolaska priredio i zvaničan doček u jednom restoranu, a Bregi je čak dodeljeno i priznanje za izuzetan doprinos u promociji bosanskog turizma.
Inače, Bregović će 24. marta održati rođendanski koncert u sarajevskoj "Zetri".

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti