Preminula pevačica Vera Ivković

Preminula pevačica Vera Ivković

Autor: | 14/03/2012

0

Domaća muzička scena ostala je bez još jedne legende – pevačica narodne muzike Vera Ivković (63). Preminula je u subotu, posle duge i teške bolesti, u Gerontološkom centru u Rumi, gde je provela poslednje godine života. Karijeru je započela 1966. godine snimajući duetske ploče sa suprugom Danilom Živkovićem, kompozitorom i aranžerom, a zatim i solo albume od kojih su mnogi dostigli zlatne tiraže. Publika će je pamtiti po anđeoskom glasu, vedrini, toplom osmehu i nezaboravnim hitovima “Šuška se, šuška”, “Šta će mi šalvare” ili “Vragolastu rodila me nana”.
Mada je tokom karijere osetila svu lepotu posla kojim se bavila, spoznala je i koliko život ume da bude surov i nepredvidiv. Suprug Danilo umro je 2002, a četiri godine kasnije i njihova kćerka Maja. Vera je imala nekoliko moždanih udara, a od 2006. bila je vezana za invalidska kolica. Živela je daleko od očiju javnosti, okovana bolom i zaboravljena od mnogih. U najtežim trenucima, osim sina Vlade i snaje, uz nju su bile koleginice Anđelka Govedarević i Gordana Stojičević, sa kojima je pevala u “Đerdanu”.
Poslednji album snimila je sredinom devedesetih, na nagovor porodice, jer nije želela da peva kada joj se kćerka razbolela. Kalila se u ansamblu “Đerdan”, a na jednom njihovom nastupu upoznala je Danila koji je tragao za talentovanim pevačima, ne slutivši da će im se životni i profesionalni putevi ukrstiti.
Vera Ivković sahranjena je u utorak na beogradskom groblju Lešće.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: kompozitor