Dom pokojne princeze Dajane otvoren za javnost

Dom pokojne princeze Dajane otvoren za javnost

Autor: | 21/03/2012

0

Palata Kensington u Londonu, nekadašnja rezidencija princeze Dajane, biće ponovo otvorena za javnost u ponedeljak 26. marta posle opsežne restauracije vredne dvanaest miliona funti. Tim povodom u palati će biti priređena izložba najlepših haljina nesuđene britanske kraljice.
- Ovo je bio zaista veliki posao. Potrošili smo dvanaest miliona funti. Obnovili smo svaku prostoriju u palati. Imamo nov ulaz, novu kafeteriju, nove prodavnice, nove prostorije, toalete i učionice. Sve je potpuno novo i sve sija - izjavila je glavni kurator palate Lusi Vorsli.
Ona je rekla da je pored izložbe o princezi Dajani postavljena i izložba posvećena kraljici Viktoriji koja se, takođe, dovodi u vezu sa palatom Kensington.
- Veoma nam je stalo da pokažemo kako se kraljevska moda menjala i razvijala. Jedna od uzbudljivih stvari u vezi sa ovom palatom je i to što je ona često bila dom princeza instančanog stila - izjavila je Aleksandra Kim, zadužena za kolekciju kraljevskih haljina.
Ona je navela da će među Dajaninim toaletama koje će se naći na izložbi biti i haljina od crnog tafta, koju je princeza nosila kao devetnaestogodišnja devojka na prvom javnom pojavljivanju sa princom Čarlsom.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin