Novak Đoković za CBS: Rat nas je ojačao

Novak Đoković za CBS: Rat nas je ojačao

Autor: | 24/03/2012

0

Memljivi hodnici i prostorije u skloništima ispod banjičkih solitera prizor su kojim počinje uvod u predstavljanje najnovije epizode jedne od najgledanijih američkih emisija svih vremena - "60 minuta" na Ci-Bi-Es kanalu. Prva zvezda ovog uticajnog serijala, koji se prikazuje u milionima domova u SAD, biće Novak Đoković, koji je novinaru Bobu Sajmonu u ekskluzivnoj reportaži pokazao i deo svega onoga što je preživljavao kao dečak, dok su NATO avioni parali nebo nad Beogradom.
- Dva i po meseca budili smo se svake noći između dva i tri ujutro zbog najave bombardovanja. Bilo je zastrašujuće i nije mi bilo lako, priznajem. Ali, uvek se trudim da se sećam tih vremena po nekim pozitivnim dešavanjima. Dobra strana je bila, recimo, to što nismo morali da idemo u školu, i više smo imali vremena da treniramo tenis - rekao je Nole.
Na pitanje da li ga je i rat delom učinio ovakvim kakav je danas, najbolji sportista planete, Đoković je odgovorio potvrdno.
- Rat nas je zbližio i ojačao. Probudio je kod nas glad, glad za uspehom.
Amerikanci su još dodali da je Novak, pored uloge tenisera, ujedno i pravi predstavnik srpske nacije, čiji je istinski heroj.
- Mi, kao Srbi, morali smo težim putem da dolazimo do uspeha, zbog prošlosti i istorije kakvu smo imali. Morali smo dublje da kopamo od ostalih...
Emisija "60 minuta" biće prikazana u noći između subote i nedelje, u isto vreme kada Đoković igra prvi meč na turniru masters serije u Majamiju od 1 sat ujutru protiv Kipranina Markosa Bagdatisa.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin