Ivan Miljković: Oproštaj od reprezentativnog dresa

Ivan Miljković: Oproštaj od reprezentativnog dresa

Autor: | 02/04/2012

0

Selektor Srbije Igor Kolaković objavio je spisak igrača za kvalifikacione mečeve za odlazak na Olimpijadu i Svetsku ligu, a na njemu nije se našlo ime Ivana Miljkovića. Kapiten reprezentacije Srbije izjavio je da to definitivno znači njegov oproštaj o nacionalnog dresa. Posle 14 godina igranja u nacionalnoj selekciji, odlučio je da stavi tačku na reprezentativnu karijeru.
- Trenutno su mi prioritet neke privatne stvari i to mi je ispred reprezentativnih akcija. I to ne samo prve dve koje slede, Svetska liga i kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu. Ovo je definitivan kraj. Utakmica i poslednji poen koji sam napravio na Svetskom kupu u Japanu, protiv Amerikanaca, bio je i poslednji u reprezentativnom dresu - izjavio je za “Sport” 32-godišnji Miljković.
On je saopštio da nema šanse da se predomisli i pojavi na olimpijskom turniru, ukoliko Srbija izbori mesto na turniru u Bugarskoj u maju.
- To se neće dogoditi. Bilo bi nekorektno da neko od mladih igrača na dva takmičenja obezbedi odlazak u London, pa da mu ja kasnije uzmem mesto. Ovo je moja konačna odluka - istakao je Miljković, koji je za nacionalni tim zabeležio ukupno 272 nastupa.
Veliki as je jednom rekao da će se povući tiho, kao što je i došao na veliku scenu. I upravo se to desilo, neočekivano, skoro kao “grom iz vedra neba” saopštio je da je kraj.
- Jednom je do toga moralo doći i, to svi znaju. Sebe sam uvek maksimalno davao državnom timu i znam da mi niko ništa ne zamera. Bilo je lepo sve vreme, takmičenja, medalja, došlo je vreme da se pozdravimo - istakao je stasiti Nišija, koji je, između ostalog, osvajio olimpijsko zlato u Sidneju 2000. godine, srebrnu i bronzanu medalju na Svetskim prvenstvima (1998. i 2010), dva zlata (2001. i 2011) i tri bronze (1999, 2005. i 2007) na Evropskim šampionatima.
Miljković je sa velikim uspehom nastupao u svim klubovima za koje je igrao – Partizanu, Lubeu, Romi, Olimpijakosu, i sada Fenerbahčeu. Rekao je da će još nekoliko godina trajati njegova klupska karijera, a onda će se najverovatnije posvetiti nekom drugom poslu, koji nije vezan za odbojku, i pokušati da i u toj sferi postigne dobre rezultate.
- Još nekoliko godina, pa stavljam tačku i na klupsku karijeru. A posle toga – videćemo - istakao je Miljković, “institucija” sa brojem 14 na dresu.

Izvor: Sport

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin