Zdravko Čolić: Praznik sa Sandrom, Unom i Larom

Zdravko Čolić: Praznik sa Sandrom, Unom i Larom

Autor: | 14/04/2012

0

Nekrunisani kralj naše pop muzike Zdravko Čolić, sa suprugom Sandrom i kćerkama Unom i Larom, najradosniji hrišćanski praznik Uskrs provešće u Italiji. Na put su krenuli na Veliki petak, dan kada se u kući Čolića tradicionalno farbaju jaja. Dok je Zdravkova majka Stana bila živa, porodica Čolić se okupljala u njenom domu za Uskrs. Pevač u razgovoru za naš list kaže da Sandra, Una, Lara i on sada praznuju Uskrs sami. Supruga je zadužena za farbanje jaja, a kćerke odlučuju o bojama i nalepnicama.
- Ove godine Uskrs ćemo praznovati u Italiji - priča Čola.
- Nismo dugo porodično negde bili, pa su Una i Lara počele da se žale kako ih tata nigde ne vodi. U Italiji žive neki moji rođaci i dragi prijatelji i verujem da će nam biti lepo. Još ako nas vreme posluži...
Mada ne posti ceo vaskršnji post, već samo nekoliko nedelja, Zdravko pazi da veći deo godine ne jede masnu hranu:
- Post je zdrav i čovek se dobro oseća kad na izvesno vreme iz ishrane izbaci meso i mlečne proizvode. To preporučujem svima, naravno, kad imaju priliku. Bez obzira na to da li je post pravoslavni, katolički ili islamski, čovek iskoristi tu versku ritualnu priču i napravi dobro za svoj organizam. Ko ne može duže da izdrži, dobro je ako posti sredom ili petkom. Govorim, pre svega iz zdravstvenih razloga, a ne verskih.
Po povratku iz Italije, Čolu očekuju koncerti širom bivše Jugoslavije, ali i rad na pesmama za novi studijski album. Već 21. aprila održaće koncert u Zenici, a 28. aprila posle 11 godina zapevaće u Šapcu, i to na hipodromu koji prima 20.000 ljudi.
- Organizatori iz Šapca planiraju da aktiviraju hipodrom, pa su me izabrali da otvorim sezonu - objašnjava Zdravko.
- Hipodrom je veoma interesantan i, ako ne bude kiše, biće to lepa fešta. Imaću ove godine nekoliko velikih koncerata - u Areni u Puli, u Ohridu u Makedoniji, verovatno ću u maju pevati u Banjaluci na otvorenom prostoru, možda u Hrvatskoj, a imaćemo i nekoliko nastupa u inostranstvu. Što se novih pesama tiče, već u maju ću početi rad na komponovanju.
Na pitanje da li je istina da će u julu održati koncert na otvaranju Dubrovačkih letnjih igara, Čolić veli da je bilo priče na tu temu, ali da zasad još ne zna da li će i uraditi taj koncert.
- Treba pronaći odgovarajuću lokaciju za koncert, jer ja ne mogu da pevam nigde oko zidina. Postoji jedan mali sportski stadion i jedan veći, fudbalski stadion GOŠK. Videćemo još da li ću sredinom jula pevati u Dubrovniku ili, možda, taj koncert ostavim za iduću godinu - kaže Čola.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin