Dino Merlin oduševio Novosađane

Dino Merlin oduševio Novosađane

Autor: | 28/04/2012

0

Tri meseca nakon spektakla u Beogradskoj Areni, poznati bosanski kantautor Dino Merlin, zapevao je ponovo u Srbiji, ali sada u Novom Sadu u Velikoj sali Sportskog centra Vojvodine.
Najverniji fanovi bili su ispred Spensa čak tri sata pre početka koncerta, kako bi među prvima ušli na spektakl, a ulazi su bili otvoreni od još u 18 časova i 30 minuta kada je sala polako poečla da se puni. Ipak, desetak minuta pred početak koncerta istočna tribina je poluprazna, dok su parter i zapadna tribina pune! Scena je upotpunjena sa dva video bima, a bina na kojoj je nastupio popularni Sarajlija bila je polukružnog oblika.

Koncert je počeo sa malim zakašnjenjem, ali kada je Dino izašao na scenu u pesmom “Iz početka” otvorio koncert, svi u prepunoj sali Spensa su zaboravili na to i dočekali ga gromoglasnim aplauzom! Dino se na sceni pojavio obučen u crne dimije i plavu košulju, a na bini mu se pridružio žongler sa kojim je izveo mali performans sa čašama.

Merlin se potom obratio novosadskoj publici rečima: “Dobro veče Novi Sade, eto mene ponovo posle 20 godina”, a zatim je zapevao pesmu “Teško meni sa tobom”. Potom su usledile pesme “Sve što je ostalo od tebe” i “Ja potpuno trijezan umirem”, nakon čega se Dino ponovo obratio publici rečenicom:

- Divno je ponovo biti u Novom Sadu!
Kada je Dino zapevao pesmu “Bašk ti” svi u prepunoj sali ustali su na noge i zaigrali.

Dino je potom napravio malu pauzu između pesama zaćutao je i nakon nekoliko sekundi rekao:
- Jedna je činjenica bila i vazda će biti, to je da ćemo svi umreti. Razmišljao sam o ovom gradu, o šestoro ljudi što su tragično izgubili živote. Nedostajaće svima. Ovo je pesma za njih -  i zajedno sa Aidom otpevao pemu “Nedostaješ”.

Odmah potom usledili su hitovi “Barbika”, “Šta bude neka bude”, “Smijehom strah pokrijem”…
Dok je publici slao poljupce čuli su se poklici “Dino, mi te volimo!”, a potom je Dino zapevao “Kad si rekla da me voliš” koja je publiku u sali podigla na noge.

Onda je usledilo nešto novo, pesma “U ovim godinama”, a zatim je, oduševljen gradom domaćinom Dino izjavio:

- Novi Sad mora da je jako lep grad. Novi Sad mora da je predivan grad kad u njemu žive ovakvi ljudi! Sada ćemo odsvirati meni jako dragu pesmu “A šta imam ja od tog kad mi nije dao Bog”.

Na radost publike koja ga je u glas pratila Dino je otpevao pesmu “Moj je život Švicarska”. Nakon toga pevač je tražio da se u sali pogase svetla, a zatim od posetilaca da podignu mobilne telefone uključenih ekrana. U ovako romantičnoj atmosferi otpevao je pesmu “Jel’ Sarajevo gdje je nekad bilo?”.

Ovom pesmom Dino je otpočeo blok starih hitova, među kojma su i pesme “Hajde noćas mi dođi”, “Danas sam OK”, a zatim je usledila numera “Vidi ovu zvijezdu”. Između ovih pesama popularni muzičar našalio se sa publikom pitajući je da li ima nekog u sali, žaleći se da ih ne čuje dovoljno glasno.

Popularni pevač je zatim na akustičnoj gitari zasvirao “Ostavi me danas”, a potom je publici otkrio da mnogo voli Novi Sad. Numere “Sve je laž” i “Svima reci da sam tu” publika je pevala zajedno sa Dinom i nadglasala ozvučenje. Odičan uvod sa trubama najavio je pesmu “Ostalo je još malo”, a Dino bukvalno “leti” po bini!

Pošto je predstavio članove svog benda Dino i publika su zapevali numeru “Kremen”, a potom je sa sa koleginicom iz benda pevač izveo hit “Godinama”. Novosađani su ih nagradili gromoglasnim aplauzom. Potom je usledio i “Supermen”, koji je u očima publike izmamio čak i suze! Još jedna duetska pesma oduševila je posetioce u Spensu – sa Vesnom Zmijanac, koja se na sceni pojavila u elegantnoj plavoj haljini, Dino je otpevao legendarne “Jorgovane”! Dino je Vesnu nazvao svojom princezom!

Nakon tri čuvene duetske numere Dino je zapevao pesmu “Lažu, lažu me”, a oduševljena publika ga uglas prati. Dino je ovim hitom i završio koncert u Novom Sadu, a zatim se zahvalio publici rekavši da je provod bio odličan, kao i da za takvu publiku vredi pisati pesme!
- Hvala puno, volim vas! - rekao je uzbuđeni Dino, poklonio se i otišao sa scene.

Ipak, na insistiranje publike Dino se vraća i na bis peva pesmu “Za tebe ću živeti”, nakon toga publici se obratio rečima:
- Hvala vam puno, doći ćemo opet. Dođite i vi kod nas! Hvala Novi Sade, hvala puno!
Na koncertu su viđene i mnoge poznate ličnosti, a u novosadskom Spensu pojavila se Tijana Dapčević, kao i srpski folk pevač Marko Bulat koji su uživali u hitovima legendarnog Merlina.
Tročasovni Merlinov nastup u Novom Sadu protekao je u najboljem redu bez i jednog incidenta.

Izvor: Svet.rs
Foto: Svet.rs/Dragana Cetina

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin