Brus Vilis uskoro u Beogradu

Brus Vilis uskoro u Beogradu

Autor: | 06/05/2012

0

Ekipa filma "Umri muški 5", predvođena glavnom zvezdom Brusom Vilisom, za desetak dana iz Budimpešte dolazi u Beograd u nastavku snimanja poznatog akcionog serijala, saznaju "Novosti". Baš kao i mađarska prestonica, Beograd će na filmskom platnu "glumiti" ruske gradove, u kojima se radnja odvija.
"Dobar dan da umreš muški" (kako je naziv filma), osim Vilisa, u Beograd će dovesti i tinejdžersku glumačku nadu Džeja Kortnija, koji igra Džonovog sina Džeka. Kako saznajemo, u srpsku prestonicu stiže i veteran Patrik Stjuart, legendarni kapetan Žan Luk Pikard iz "Zvezdanih staza". U budućem filmskom hitu Stjuart igra za sada neimenovanog ruskog generala koji planira atentat na američkog predsednika tokom njegove posete Rusiji. Ovaj savršen plan osujetiće Džon Meklejn i njegov sin.
Produkcijska ekipa franšize "Umri muški" pre nekoliko meseci posetila je Beograd u potrazi za lokacijama na kojima će snimati film. Jedna od njihovih "destinacija" bio je Centralni zatvor koji bi trebalo da bude deo budućeg filmskog "dekora". Bez obzira na njihovu zainteresovanost prilikom ranije posete, kako saznajemo, iz produkcije još nije zatražena dozvola za snimanje u zatvoru.
Brus Vilis i njegove kolege u Budimpešti snimaju već desetak dana, a poslednje scene planirane su za 14. maj, kada se ekipa seli u Beograd. Zbog snimanja filma "Umri muški" planirano je zatvaranje nekoliko gradskih ulica u blizini čuvenog mađarskog parlamenta.
Prilikom nedavne posete Beogradu produkcijski tim izrazio je zainteresovanost za prostor oko Glavne železničke stanice, kao i za još nekoliko lokacija širom Beograda. Mada je do dolaska ekipe ostalo samo desetak dana, kako saznajemo, nijedan zahtev još nije stigao u Sekretarijat za saobraćaj, jedini nadležan za izdavanje dozvola za snimanje na otvorenom.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin