Novak Đoković: Emotivni šok je iza mene, spreman sam za nastupe u Madridu

Novak Đoković: Emotivni šok je iza mene, spreman sam za nastupe u Madridu

Autor: | 08/05/2012

0

Najbolji svetski teniser Novak Đoković rekao je da mu je dvonedeljna pauza omogućila da se oporavi posle smrti dede i da je pravovremeno fokusiran za nastup na turniru masters serije u Madridu, gde brani titulu.
Đoković je svoj poslednji meč, u finalu turnira u Monte Karlu, izgubio od velikog rivala Rafaela Nadala sa 6:3, 6:1, a potom je propustio Srbija Open u rodnom Beogradu uz obrazloženje da je “emotivno ispražnjen i da mu je potreban odmor”.
- Od Monte Karla sam imao malo vremena za pregrupisavanje i pripreme za ono što predstoji. Preskočio sam ‘Srbija Open’ zbog okolnosti u kojima sam bio i zbog toga mi je žao. Nije bilo pravo vreme da igram na novom turniru, jednostavno nisam bio emotivno spreman - izjavio je Đoković.
Srpski teniser je potvrdio da mu je bio neophodan odmor.
- Imao sam nedelju više da se odmorim, vežbam i pripremam za Madrid. Ono što se dogodilo sada je iza mene i osećam se dobro - poručio je Đoković.
Svetski broj jedan je podsetio da slede veliki turniri, među kojima i Rolan Garos, gde će jurišati na četvrtu uzastopnu Grend slem titulu, šestu ukupno.
- Imamo Madrid, Rim, Rolan Garos, Vimbldon i olimpijski turnir u Londonu. To je mnogo turnira u kratkom vremenskom periodu i svi su veliki izazovi - rekao je Đoković, koji je u Madridu kao prvi nosilac slobodan na startu, a njegov uvodni rival biće pobednik duela između Španca Danijela Himeno-Travera i Rumuna Viktora Haneskua.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin