Mark Cukerberg: Svake godine sebi postavim novi izazov

Mark Cukerberg: Svake godine sebi postavim novi izazov

Autor: | 15/05/2012

0

Suosnivač Fejsbuka Mark Cukerberg, danas puni 28 godina, a u petak njegova kompanija izlazi na berzu. Njegovo bogatstvo procenjuje se na 17,5 milijardi dolara, što ga čini jednim od najmlađih milijardera na svetu.
- Svake godine pred sebe postavim neki izazov, nešto što će proširiti moja znanja, interesovanja i što će me naučiti većoj disciplini. Gotovo sve svoje vreme provodim nadograđujući Fejsbuk, tako da za sva moja interesovanja na drugim poljima moram posebno da odvojim vreme - rekao je Mark.
On je izjavio da je prošle godine sebi zadao zadatak da naučim kineski jezik.
- Odvojio sam sat vremena svakog dana i to je bilo zapanjujuće iskustvo. Oduvek sam smatrao da je učenje stranih jezika pravi izazov, pa sam se odlučio da naučim kineski baš zato što je težak. Ove godine zacrtao sam sebi da moram da budem zahvalan za hranu koju jedem. Mnogi zaboravljaju da neko živo biće mora da umre da bismo jeli meso - rekao je Cukerberg.
On je naveo da je ove godine postao "uglavnom vegeterijanac jer jede meso samo onih životinja koje sam zakolje".
- Jedem mnogo zdraviju hranu, a i naučio sam dosta o održivom uzgajanju životinja. O ovome sam počeo da razmišljam prošle godine kada sam u bašti pekao prase na ražnju. Svi su mi rekli da, iako su uživali u prasetini, zapravo nisu želeli da misle o činjenici da je to prase nekad bilo živo, i to mi je izgledalo pomalo neodgovorno. Nemam problem sa tim da ljudi jedu štagod požele, ali mislim da treba da preuzmu odgovornost i da budu zahvalni na tome što jedu, a ne da ignorišu odakle ta hrana stiže - priča Cukerber.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: mark cukerberg