Bojana Novaković: Kijanu i ja smo snimili riskantan film

Bojana Novaković: Kijanu i ja smo snimili riskantan film

Autor: | 16/05/2012

0

Bojana Novaković, australijska glumica srpskog porekla, hvaljena je ovih dana u Australiji zbog uspeha predstave „The Story of Mary MacLane by Herself“, za koju je pisala scenario i koja je dobila odlične kritike. U razgovoru za „Blic“ priča o svom radu, mlađoj sestri koja je takođe krenula njenim stopama, ali i o predstojećeoj premijeri filma koji je radila s Kijanuom Rivsom.
- O Kijanuu mogu samo najbolje da kažem. Inteligentan je i kreativan, svojom hrabrošću pobuđuje najbolje u glumcima s kojima radi. S njim sam obožavala da radim - priča Bojana Novaković o svojoj saradnji sa čuvenim holivudskim glumcem.
Njih dvoje igraju glavne likove u ostvarenju „Generation Um“, koji će uskoro imati premijeru. Radnja filma je smeštena u jedno veče u kojem Kijanov lik, inače kamiondžija, snima dogodovštine sa dve kol-gerle. Jednu od njih igra Bojana.
- Radnja filma je zapravo pogled na jedan dan u životu grupe ljudi koji žive na društvenoj margini. Likovi dane provode u magnovenju prepunom seksa, droge i neodlučnosti. To je veoma riskantan film. Vrlo je intimno to što smo radili, na emotivnom planu - kaže naša glumica za „Blic“.
U međuvremenu, u Australiji se prikazuje njena predstava „The Story of Mary MacLane by Herself“, u kojoj je Bojana po treći put scenarista.
- Ovo je prva moja predstava koja je vrlo uspešna ovde. Knjiga memoara Meri Meklejn objavljena je 1902. Prva knjiga mi je bila početna inspiracija jer sam mogla da prepoznam sebe i svoje prijatelje u tom tekstu. Kroz celu predstavu se prepliću Merin život s Bojaninim životom. A, takođe, Meri je na pozornici s tri muzičara koji je prate i pomažu joj da deli te svoje misli i da ćaska s publikom.
Bojana planira povratak u Holivud.
- Ja se nadam dolasku u Srbiju što pre. Posle ovih predstava u Sidneju, ponovo se vraćam u Ameriku, gde nisam ništa radila od 2010. Ove skoro dve godine sam prihvatala poslove po Australiji, pisala predstave i putovala malo po Aziji, tako da je vreme tamo da se vratim - priča Bojana, čija se mlađa sestra Valentina takođe bavi glumum i, kako kaže, nada se da će uskoro zajedno pred kamere.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još