Novak Đoković: Ljubav je moja motivacija

Novak Đoković: Ljubav je moja motivacija

Autor: | 18/05/2012

0

Nije preterano sujeveran, ali Novak Đoković ima neke tajne rituale pre svakog meča. U toku pauza između mečeva opušta se uz eks-ju hitove i serije. Obećao je i da će da se ozbiljnije posveti učenju srpskog kola. To su samo neki od detalja koje su saznali navijači najboljeg tenisera sveta gledajući video klip "Nole za vas", u kom naš as preko svog internet sajta odgovara na brojna pitanja fanova.
- Slobodno vreme provodim sa najbližim ljudima u mom životu. Pošto sam dosta po hotelima, nekad gledam filmove ili serije. Trenutno pratim "Merlina", a čitam i roman "Pravilo četvorke" - otkrio je Đoković.
Postoji jedna stvar koja ga u životu motiviše više od ostalih.
- To je ljubav. Ljubav prema sportu, onom što radim, najbližima, svim ljudima. Svaki san me, takođe, inspiriše, pa sam uvek dodatno motivisan da savladam sve prepreke.
Svaki profesionalni sportista pred mečeve ima standardnu rutinu, tako i Nole.
- Nisam baš sujeveran, ali imam neke rituale. Uglavnom provodim vreme sa svojim timom, ali to je vrlo osetljiva stvar i ne volim o tome previše da pričam. Radim stoj na rukama 20 minuta, a zatim hodam tako do ulaza na teren. Eto, to je jedna od mojih tajni.
Muzika je nešto što opušta našeg asa.
- Slušam različitu muziku, u zavisnosti od raspoloženja. To su najčešće eks-ju hitovi, i srpski rok, jer me to podseća na detinjstvo i našu zemlju. Kad me pitate o srpskom kolu, obećavam da ću ga sledeći put bolje igrati nego prošle godine kod Džej Lenoa u emisiji - rekao je, između ostalog, Đoković.
Jedan od navijača je pitao Novaka da li zna ko više želi da ga pobedi, Rafa ili Rodžer.
- Svaki sportista želi pobedu. To je normalno. Oni su moji veliki rivali, poštujem ih veoma mnogo, i siguran sam da imaju isti cilj kada izađu na teren protiv mene. A, ko želi više da me dobije, ne znam. Možda ću da ih to pitam sledeći put - nasmejao se Đoković.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti