Mirjana Karanović dobila nagradu festivala "Dani Sarajeva"

Mirjana Karanović dobila nagradu festivala "Dani Sarajeva"

Autor: | 24/05/2012

0

Nagrada festivala "Dani Sarajeva" dodeljena je glumici Mirjani Karanović u teatru "Bojan Stupica" Jugoslovenskog dramskog pozorista, saopštio je organizator te manifestacije, Inicijativa mladih za ljudska prava.
Nagrada se od 2010. godine uručuje osobi ili instituciji koja doprinosi zbližavanju i jačanju saradnje Beograda i Sarajeva.
- Nisam sigurna da sam ovo zaslužila. Kada dobijem priznanje za glumu, znam da sam neku ulogu pripremala, vežbala, borila se za povratno priznanje. A ovo je moj život, to bi bilo to i sa i bez nagrade. Sarajevo jeste moj život već 11 godina, tamo često igram u predstavama, osećam ga kao drugu kuću. Užasno mi je žao što politika toliko kvari napredak koji postižemo u kulturi - rekla je Karanovićeva.
Direktorka Inicijative mladih za ljudska prava Maja Mićić istakla je da je Mirjana Karanović svojim primerom i delom doprinela jačanju regionalne saradnje u doba kada tako nešto u javnosti nije bilo popularno.
Nagradu je Mirjani u sredu uveče uručio njen prošlogodišnji laureat, glumac Branko Cvejić, po završetku beogradske premijere predstave "Sumnja" u teatru "Bojan Stupica". Komad rediteljke Selme Spahić izveo je sarajevski Kamerni teatar 55.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti