Lorin iz Švedske pobednica Eurosonga (Video)

Lorin iz Švedske pobednica Eurosonga (Video)

Autor: | 27/05/2012

0

Predstavnica Švedske pobednica je 57. takmičenja "Pesma Evrovizije" koje je večeras održano u Kristalnoj dvorani u Bakuu, prestonici Azerbejdžana. Predstavnik Srbije, Željko Joksimović, osvojio je treće mesto. Lorin je sa pesmom "Euphoria" osvojila najveći broj glasova - 372, drugoplasirane "Buranovske babuške" iz Rusije koje su pevale "Party for everybody" osvojile su 259 bodova, a predstavnik Srbije se plasirao na treće mesto sa 214 glasova.
- Želim da stvaram muziku koja dotiče moju dušu - objasnila je jednom pobednica Lorin.
Švedskoj je ovo peta pobeda na Pesmi Evrovizije. Njeni predstavnici prethodno su pobeđivali 1974, 1984, 1991. i 1999. godine. Svakako najpoznatija pobeda je prva, kada je 1974. grupa “Abba” osvojila svet kompozicijom "Waterloo", što je bio početak neponovljive karijere dugo godina najpopularnijeg pop benda u svetu.
Željko Joksimović u Bakuu je nastupio pod rednim brojem 24 u pratnji "Ad hok orkestra" u sastavu Ksenija Milošević, Olga Vulović, Miloš Nikolić, Dušan Alagić i Dragan Krstić.
Zanimljivo je navesti da je Srbija večeras maksimalnih 12 poena dobila od četiri zemlje - Crne Gore, Hrvatske, Bugarske i Slovenije.
Najbolja pesma Evrope izabrana je između 26 kompozicija, a prema procenama organizatora, večerašnje finale pratilo je oko 20.000 posetilaca u Kristalnoj areni i više od 120 miliona gledalaca ispred malih ekrana.

Izvor: 24sata
Foto: Ivan Vučićević
Video: www.eurovision.tv

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti