Preminula glumica Katrin Džusten

Preminula glumica Katrin Džusten

Autor: | 03/06/2012

0

Samo tri nedelje posle emotivnog kraja serije "Očajne domaćice", u kojoj njen lik umire od raka, od iste bolesti u 72. godini preminula je i američka glumica Katrin Džusten.
Katrin je imala neortodoksnu karijeru. Veći deo života provela je radeći kao medicinska sestra na psihijatrijskoj klinici u Ilinoisu živeći sa suprugom i dvojicom sinova. Posle propasti braka 1980. počela je da uzima časove glume u poznatom čikaškom pozorištu "Steppenwolf". Godine 1995. preselila se u Los Anđeles, gde je počela da se pojavljuje u manjim ulogama u serijama poput "Dadilja", "Ali Makbil" i "Dosije X". Pravi proboj napravila je serijom "Zapadno krilo" u kojoj je tumačila lik Dolores Landingam, poverljive sekretarice američkog predsednika. Ipak, najveću popularnost ostvarila je ulogom Karen Maklaski u seriji "Očajne domaćice". Iako je bilo zamišljeno da se njen lik pojavi u samo jednoj epizodi, tvorci serije bili su toliko oduševljeni njenom glumom da su odlučili da prošire njenu ulogu, a ona je za svoj rad dva puta dobijala nagradu Emi – 2005. i 2008. godine.
Zloćudna bolest joj je dijagnosticirana 2001. godine, ali ona ju je uspešno držala pod kontrolom do avgusta 2009, kada je karcinom uznapredovao.
Kako prenose američki mediji, Katrin je u trenutku smrti bila okružena bliskim prijateljima i članovima porodice.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin