U Londonu održan pop koncert za kraljicu (Video)

U Londonu održan pop koncert za kraljicu (Video)

Autor: | 05/06/2012

0

U Londonu je održan veliki pop koncert povodom 60 godina od kada je kraljica Elizabeta druga stupila na presto. Spektakularan vatromet "aktivirala" je kraljica.

Na koncertu ispred Bakingemske palate prvi je nastupio Robi Vilijams, zvezda Black Eyed Peas Will.i.am, J i bend JLS. Usledila je Grejs Džons, pa Pol Makartni, Stivi Vonder, Elton Džon, Džesi Džej, Šeril Kol, Tom Džons, Eni Lenoks, Kajli Minog, Širli Bejzi i grupa Madness koja je s krova kraljičine palate izvela svoj veliki hit "Our House" iz osamdesetih godina. Spektakl je prenosio Bi-Bi-Si (BBC).

Pop koncert završen je govorom princa Čarlsa posvećenom njegovoj majci, a potom je kraljica uz pomoć velikog "dijamanta" aktivirala "plamen" koji je suknuo nekoliko metara u nebo, a onda je usledio nezaboravni vatromet koji se prolomio londonskim nebom.

Koncert je deo četvorodnevnog obeležavanja jubileja koje će biti završeno misom zahvalnosti sutra u katedrali Sent Pol, posle koje će uslediti procesija kočija od Vestminstera do Bakingemske palate gde će se kraljica s balkona obratiti okupljenima.

Juče, u okviru svečanosti, po kiši i magli kraljica i njen suprug princ Filip posmatrali su spektakularnu flotilu od preko 1.000 brodova i čamaca svih oblika i veličina, kakva nije viđena poslednjih 350 godina.

Tim povodom na obalama Temze okupilo se više od milion ljudi.

Međutim, ovaj "provod" ostavio je traga na kraljičinom suprugu koji je zbog upale bešike završio u bolnici.
Prema saopštenju Bakigemske palate, reč je o meri predostrožnosti koja je preduzeta pošto je 90-godišnjem vojvodi od Edinburga ustanovljena infekcija za koju je dobio tretman.
- Princ Filip će ostati u bolnici na posmatranju nekoliko dana. On je, razume se, razočaran zbog toga što će propustiti večerašnji koncert povodom Dijamantskog jubileja i sutrašnje događaje - navela je Bakingemska palata.

Obeležavanje jubileja počelo je u subotu počasnim plotunom s londonskog Tauera, a kraljica je istog dana prisustvovala konjskim trkama na hipodromu Epsom, na jugu Engleske.

Kraljica je prethodno, 18. maja, priredila u Vindzoru prijem na kome su se okupili članovi skoro svih kraljevskih porodica širom sveta, među kojima princ Aleksandar Karađorđević sa suprugom princezom Katarinom.

Izvor: Mondo

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin