Holanđani snimili film o Exitu

Holanđani snimili film o Exitu

Autor: | 12/06/2012

0

Dok slavi 10 godina postojanja, poznati holanski magazin DJ Broadcast najavio je seriju dokumentaraca koji se bave savremenom kulturom. Ekipa Opslaan Als produkcije provela je dve nedelje u Srbiji u aprilu i vratila se sa neverovatnom pričom o organizaciji koja stoji iza Exit festivala.
- Nastao 2000. godine kao protest protiv Miloševićevog režima, ovaj jedinstveni festival još uvek igra važnu ulogu u razvoju kulturnog života Srbije - navodi se u saopštenju magazina povodom premijere filma.
- Iako najveće muzičke zvezde svake godine zatresu tvrđavu, festival nikad nije postao potpuno komercijalni događaj i još uvek je zasnovan na početnim idejama i uverenjima organizatora.
Po prvi put ikada, organizatori festivala pričaju svoju ličnu priču baš u ovom dokumentarcu koji će biti prikazan i na holandskoj nacionalnoj televiziji, kao i na nekoliko festivala dokumentarnog filma širom sveta. Holandska filmska ekipa tvrdi:
- Bilo je inspirativno i uzbudljivo provesti dve nedelje u Srbiji. Smatrali smo da je važno da ispričamo priču ljudi iz Exit festivala, koji se i dan danas bore za ono u šta veruju. Među ovim ljudima shvatili smo koliko je važno ono što rade i bila nam je čast da ovim dokumentarnim filmom to i prikažemo. Takođe, bili smo šokirani što to niko pre nas nije nikada uradio.

DJBroadcast sadrži magazin, online magazin, radio stanicu i organizuje seriju kulturnih i muzičkih događaja u Holandiji.
'Opslaan Als' čine kreativni duo Sander Van Driel i Kevin Boitelle. Osnovani su 2007. godine i kreirali su veliki broj kratkih filmova, reklama i video klipova.
Na Exit festivalu, koji će se održati od 12. do 15. jula, u petak, drugog dana festivala DJ Broadcast će biti domaćin na Suba stejdžu zajedno sa holandskim labelom Boemklatsch.
Kliknite ovde da pogledate ceo film o Exit festivalu.
• Link za dokumentarac : http://vimeo.com/43779253
• DJBroadcast www.djbroadcast.nl
• Exit Festival www.exitfest.org
• Blueprint Media www.blueprintmedia.nl
• Opslaan Als www.opslaanals.nl

Holanđani poludeli za Novim Sadom
Standardno je Exit festival mesto okupljanja mladih iz celog sveta, te i ove godine očekujemo posetu iz više od 60 zemalja sa svih kontinenata, među kojima se apsolutan rekord u poseti očekuje iz Mađarske i – Holandije! Pored posetilaca iz SAD i Kanade, u Novi Sad dolaze gosti iz Brazila, Argentine, Meksika, Ekvadora... Od pre pet godina na Exit dolaze i ljubitelji dobre zabave iz Južnoafričke republike, a ove godine su ulaznice kupili i stanovnici afričkog kontinenta čak iz Zimbabvea. Da Azija ne bi zaostajala, očekujemo turiste iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Jordana, Libana, Kine, Japana i Singapura. I dalje na Exit dolazi preko 500 Australijanaca. Pored već skoro pa domaće publike iz Velike Britanije, ove godine beleži se rast poseta iz Rusije, Grčke i Ukrajine, što nije čudno kad se uzme u obzir da je Exit od ove godine počeo intenzivno da se promoviše u ovim zemljama.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin