Mira Adanja - Polak: Uzbudljiv susret sa hroničarem britanske kraljevske porodice Hjugom Vikersom

Mira Adanja - Polak: Uzbudljiv susret sa hroničarem britanske kraljevske porodice Hjugom Vikersom

Autor: | 13/06/2012

0

U susret proslavi dijamantskog jubileja kraljice Velike Britanije Elizabete II, naša eminentna novinarka Mira Adanja - Polak u Londonu je posetila Huga Vikersa, kraljičinog hroničara i najdražeg biografa. Ovaj znameniti Britanac decenijama beleži sve detalje iz života kraljevske porodice, a njegova fascinacija Elizabetom rodila se još kada ga je majka, dok je bio dečak, odvela na jednu njenu ceremoniju.
- Kada sam ga srela, Hugo Vikers je pripremao dijamantski jubilej kraljice Elizabete koji se proslavlja u Londonu. Taj veliki jubilej, šezdeset godina od dolaska na presto, prati veliki broj ljudi širom sveta - počinje priču Mira.
- Hugo je neverovatan poznavalac istorije Velike Britanije i pisac velikog broja knjiga od istorijskog značaja jer ulazi u suštinu događaja. Blizak je prijatelj velikog broja krunisanih glava Evrope. Ipak, ovaj čovek sa neverovatnom skromnošću priča o sebi, svojoj misiji i svemu što radi. Posvećen je poslu i obavlja ga sa neverovatnom odanošću, a njegov autoritet i stručnost cenjeni su u Britaniji i van nje. On je tumač često veoma osetljivih pitanja u kraljevskoj porodici i svi njeni članovi ga cene - zaključuje Mira Adanja - Polak, koja je imala priliku da bude gost u domu Huga Vikersa.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još